Sörbyskogen svartare – Örebros senast löptävling (och Pettersson följde upp SM-silver med DM-silver)

Gänget bakom Sommarro snabbare och Rynningeviken längre (Mats Jansson, Cecilia Jenslin, Anna Nilsson och Mattias Nilsson, om jag förstått saken rätt) slår nu till med ännu ett lopp inom loppet av ett år: På fredagen släpptes nyheten att den första upplagan av Sörbyskogen svartare kommer att äga rum den 28 januari. Tävlingen går, som namnet antyder, i Sörbyskogen, på en trekilometersslinga med start och mål vid Café Skogen. Huvuddistansen är sex timmar, där trekilometaren ska löpas tolv gånger, med start varje halvtimme. De första elva gångerna behöver man bara ta sig runt inom tidsgränsen (till nästa start, 30 minuter senare), men den tolfte gången är det först i mål som vinner. Tävlingen startar 13.00 och har följaktligen sista start 18.30 (och solen går ned 16.06 den dagen, så det kommer vara ”mörkare” på slutet …).
Det arrangeras även två kortare distanser (fyra och åtta varv) och barnlopp.
Det mest utslagsgivande blir nog hur vädret kommer att vara i slutet av januari – snö, is, massor av minusgrader eller i stället vårkänslor? Det kan bli precis vad som helst, förstås. Oavsett är ett lopp i januari ett välkommet tillskott eftersom det annars uteslutande arrangeras inomhustävlingar den årstiden.

Förra veckan gjorde Karlskogaorienteraren Rasmus Pettersson succé – först blev han uttagen till sitt första landslagsuppdrag (Europacupen för juniorer som avgörs i Tyskland nästa helg), sedan tog han sin första SM-medalj (silver i medeldistans i H20-klassen). Den här fredagskvällen fixade han ett nytt silver, nu i seniorklass, i Värmlands natt-DM i skogarna utanför Forshaga. Kils Viktor Skoog blev för svår, men Pettersson var tvåa bakom honom (drygt fyra minuter efter, men å andra sidan drygt tre minuter före trean, Djerf-klubbkompisen Per Jansson som tog DM-bronset). Guld till Djerf blev det däremot i damklassen, där Elin Lindberg var den ende som kom i mål (Tyrs Elin Lundkvist bröt, ingen annan kom till start). Karlskogaklubben fick också med guld i damernas juniorklass och silver i killarnas äldsta ungdomsklass genom syskonparet Ellen och Edvard Pelander.
Tävlingen ingår som den första av tre i Värmlandstrippeln, som på lördagen fortsätter med en medeldistans och på söndagen avslutas med långdistans-DM (Pettersson står över lördagens tävling men springer söndagens).
I helgen avgörs också KFUM-träffen ute i Klockhammar med många starka namn i startlistorna både i lördagens långdistans (Josefin Tjernlund, Ellinor Tjernlund, Lovisa Persson, Jerker Lysell, Quentin Rauturier, Jonas Andersson, Erik Berzell) och söndagens medeldistans (Lovisa Persson, Karin E Gustafsson, Nina Hallor, systrarna Korkeakoski, Jerker Lysell, Filip Dahlgren, Jonas Andersson).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: