Tunt i startlistan inför Wadköpingslöpet – och så är förutsättningarna inför cupavgörandet

Det ser riktigt, riktigt tunt ut i startlistan till Wadköpingslöpet på söndag. Det rätt tuffa terrängloppet – eller snarare trailloppet, faktiskt – på stigar runt Karlsundsspåret (med start och mål där elljusspåret startar) är en del av långloppscupen, men den vanliga breda löparmassan har inte hittat till föranmälan (men man kan anmäla sig på plats på söndag morgon, så det behöver inte betyda jättemycket). Extra tunt är det på damsidan, där Östansjötalangen Ester Skoglund är det mest bekanta namnet. Bakom henne finns sådana som Karlslunds Lena Hasselgren Lindsten, Garphyttans Malin Jansson, Starts Malin Wiremalm och Hagabys Sabina Aspegren. Namn som inte säger mig någonting. På herrsidan ser det nästan lika fattigt ut, om det inte vore för Karlslunds egen Jimmy Axelsson – som tog DM-silver och var bäste länslöpare med en otrolig prestation i Åstadsloppet förra helgen. Annars? Karslludns Adam Nyrén, Östansjös David Karlsson och Starts Andi Mqhele Moyo är nog vassaste namnen, tror jag.
I fjol vann Liduina van Sitteren och Uppsalalöparen Erik Widmark den tuffa miltävlingen på 42.08 respektive 36.08.
Efter Wadköpingslöpet återstår bara tre deltävlingar i långloppscupen: Långa terräng-DM i Vrestorp den 29 oktober, Kilsbergsleden i Karlslund den 5 november och Lucialoppet i Vretstorp den 10 december. Det innebär att det återstår 26 poäng att springa om i damklassen (Per Arvidsson har redan säkrat segern i herrklassen), och räknar man på löparna som har flest poäng från sina sex bästa tävlingar (man får räkna max tio, och fyra återstår alltså) så är ställningen i toppen just nu så här: 1) Erica Lech 39, 2) Petra Hanaeus 33, 3) Marie Dasler 32, 4) Therese Persson 28, 5) Liduina van Sitteren 26, 6) Fanny Schulstad 22. Någon av dem kommer ta hem cupen, även om det i teorin finns ytterligare fem löpare som skulle kunna göra det vid full utdelning i de avslutande fyra tävlingarna (Malin Sjödin, Maria Nagle, Ester Skoglund, Jenny Dollerup och Emma Reinhed Liljeqvist). Rent faktiskt leder för övrigt Dasler cupen på 41 poäng (från nio tävlingar) före Lech på sina 39 (från sex tävlingar – fem första- och en andraplats bakom van Sitteren) och Persson på 38 (från sina tio bästa av totalt 16 tävlingar).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: