Alla topporienterarna på plats – här är förutsättningarna inför swedish league-finalen

I helgen avslutas den långa orienteringssäsongen med elitseriens två sista deltävlingar, och sånär som på Oskar Andrén finns varenda elitorienterare från länet på plats i Strängnäs. På damsidan kommer Tisaren med Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlund, Lilian Forsgren, Lovisa Persson och Anna Hallmén och på herrsidan finns både Martin Regborn, Jonatan Gustafsson, Anton Johansson, Jerker Lysell och Quentin Rauturier med i startlistan, plus Filip Dahlgren, Jacob Eriksson, Daniel Forsgren och Johan Aronsson.
Lördagen bjuder en medeldistans som räknas in i sammandraget, och söndagen en förkortad långdistans med jaktstart på säsongens totalresultat.
Varje orienterare räknar sina sex bästa resultat från säsongen, och varje poäng omvandlas till sekunder.
Inför lördagen är Johansson är trea och Regborn fyra på herrsidan, men 296 respektive 444 poäng bakom ledande Gustav Bergman. Det skulle göra att de gick ut 4.56 respektive 7.24 bakom Bergman i jaktstarten på söndagen, men lördagens tävling kan förstås ändra på saker och ting lite grann (Bergman behöver vinna för att öka avståndet, medan en seger för Regborn skulle göra att avståndet framåt sänks med två minuter inför jaktstarten). På damsidan är Svensson femma och Josefin Tjernlund åtta, men där är det jämnare. Upp till ledande Lisa Risby är det 208 respektive 296 poäng, vilket ger 3.28 och 4.56 i tidsavstånd uppåt.
Det avgörs också en U23-cup, som tar slut redan på lördagen (den avgörs enbart på poäng, ingen jaktstart). Där ligger Gustafsson på 13:e plats på herrsidan inför finalen, med möjlighet att klättra till topp tio. Hallmén är tolva på damsidan, men det är många poäng upp till topp tio.
På juniorsidan är Tisarens Valter Pettersson trea och Djerfs Rasmus Pettersson sexa i H20-klassen, men Valter har bara 80 poäng (1.20 inför jaktstarten) upp till Bredaryds Axel Elmblad som toppar. Där finns största chansen till en totalseger för en länsorienterare.

För dem som inte åker till Strängnäs arrangerar Milan långdistanstävlingen Slutskubbet vid klubbstugan söder om Nora. Där är bland andra Jessica Korkeakosi, Therese Korkeakoski och Per Eklöf anmälda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: