Pettersson bommade bort sig i Portugal – och Örebro får ännu en en ny löpartävling

Valter Pettersson hade ingen rolig dag på jobbet när junior-VM i Portugal inleddes med medeldistans på fredagen. Han gjorde en jättebom på fjärde kontrollen och en rejäl krok till den femte och var över tre minuter bakom täten redan till den första mellantiden. Ytterligare en rejäl bom till den tolfte av de 16 kontrollerna kostade ännu mer tid, och i mål fick Pettersson se löpare efter löpare av de senare startande springa in framför. Till slut var han nere på 51:a plats, 4.45 bakom ungerske sensationssegraren Zolta Bujdoso (som var 19 sekunder före svenske silvermedaljören Edvin Nilsson).
Pettersson var femma av sex svenskar till start (Noel Braun var 16:e, Jesper Johansson 18:e och Olle Karlsson 27:a), så någon plats i svenska förstalaget i morgondagens stafett lär det inte bli för Tisaren-löparen (även om laguppställningen inte är offentliggjord än) som i stället får ladda om för långdistansen som avslutar mästerskapet på söndag.

Gänget bakom Sommarro snabbare, Rynnigeviken längre och Sörbyskogen svartare lanserar nu ännu en löpartävling: Midsommarjoggen. Den kommer att gå av stapeln den 20 juni, tisdagen i midsommarveckan, vara sju kilometer lång och ha start och mål vid restaurangen Stora Hjortstorps gård. Banan går på de fina gångvägarna vid Rynnigneviken och passerar Naturens hus halvvägs. Det är Mats Jansson, Cecilia Jenslin, Anna Nilsson och Mattias Nilsson som står bakom alla loppen, och de har nu tillsammans skapat organisationen Epic trail, som har en egen hemsida som samlar arrangemangen. Klart för 2023 är att Sörbyskogen svartares premiärupplaga avgörs den 28 januari medan andra upplagan av frontyard-varianten Sommarro snabbare löps den 13 maj innan det alltså är dags för Midsommarjoggen. Om det blir någon andra upplaga av Rynningeviken längre återstår att se.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: