Förändringar av NA:s pulsklocka – delas ut på nya idrottsgalan (och ni får inte längre rösta – men däremot tycka till, nu!)

Ni kanske noterade nyheten för ett tag sedan om att Örebro får en egen idrottsgala, initierad av NA:s chefredaktör Anders Nilsson. Den första upplagan kommer att gå av stapeln i Conventum onsdagen den 15 februari – och nu står det också klart att NA:s pulsklocka, bloggens eget pris, kommer att delas ut på den galan.
Priset instiftades 2014 eftersom det då hade gått tio år sedan en konditionsidrottare senast fick NA:s guldklocka (Monica Holler 2004), och än har den dystra sviten inte spräckts. 2014–2018 hette priset NA:s och Löpex Sports pulsklocka och 2014–2017 hade det en riktig pulsklocka (värde 3 000–5 000 kronor) som pris. Från 2018 och framåt har vinnaren bara fått äran (om det blir någon ändring på den fronten nu, med gala och allt, kan jag inte svara på). Priset ska gå till den eller den konditionsidrottare (eller den konditionsidrottstränare) eller -lag från Örebro län eller verksam i en länsklubb som under det gångna året utfört den prestation eller den rad av prestationer som anses främst och populärast.
Vinnaren har fram tills dags dato alltid utsetts genom en omröstning bland NA:s och Konditionsbloggens läsare, men så blir inte fallet i år. Med intåget på galan medföljer att en jury nu kommer att utse priset (och de tre kandidaterna). Nytt är också att det alltså dröjer till den 15 februari innan vinnaren tillkännages, tidigare har det skett vid tolvslaget på nyårsafton.
Men även om ni inte får vara med och bestämma i år så får ni trogna (och nytillkomna) bloggläsare gärna komma med åsikter.
I min bok finns ett antal givna namn på en större kandidatlista: Marcus Jansson vann VM-guld i mountainbikeorientering, Martin Regborn vann EM-guld i orientering, Jonatan Gustafsson tog VM-brons i orientering (och SM-brons på 3 000 meter), Anton Johansson tog EM-silver i orientering (hur viktar man orientering mot mountainbikeorientering och VM mot EM?), Elin Schagerström tog U23-VM-brons (och var VM-sjua och slutade tvåa i U23-världscupen) i skidorientering, Jacob Ahlsson vann tempo-SM och var elva på EM i landsvägscykling, Emilia Fahlin gjorde comeback efter utmattningssyndrom och tog en åttondeplats på EM i landsvägcykling (och var tvåa i en världstourtävling och på SM), Ebba Fryxell tog junior-EM-brons (U20) i draghund som 14-åring, Erica Lech tog SM-silver i maraton och var näst bästa svenska på Lidingöloppet, Fanny Schulstad slog Närkerekord i maraton, Linus Rosdal var 29:a och näst bäste svensk på maran i friidrotts-EM (och gick under 1.04 på halvmaran, distansen där han också tog SM-brons), Ludvig Berg tog ungdoms-OS-brons i skidsprint, Johan Röjler är tränaren bakom Nils van der Poels dubbla OS-guld (och VM-guld och världsrekord), Mikael Kroon är coachen bakom både Regborns och Schulstads prestationer som nämns ovan, och Bo Persson tog åtta veteran-SM-guld i löpning (1 500 meter till halvmara) och presterade tider som gjorde honom till en av de bästa 74-åringarna i världen (han satte två svenska rekord i M70-klassen trots att han gjorde sitt femte och sista år i klassen).
Det där var många starka namn som nu ska kokas ned till tre kandidater inför galan. Vem tycker du ska vinna? Och glömde jag någon när jag nu helt hastigt – och direkt ur minnet – tecknade ned de namn som först kom till mig?

Alla vinnare av NA:s pulsklocka:
2014:
 Adam Axelsson, skridsko/cykel, SK Winner/Örebrocyklisterna.
2015: Josefin Gerdevåg, löpning, KFUM Örebro.
2016: Martin Regborn, orientering, Hagaby Goif.
2017: Emilia Fahlin, cykel, Örebrocyklisterna/Wiggle-High5.
2018: Bob Impola, skidor, Karlslunds IF/Team Serneke.
2019: Jonas Nilsson, löpning, Örebro AIK.
2020: Jacob Ahlsson, cykel, Motala AIF.
2021: Jonathan Ahlsson, cykel, Motala AIF.


Ett svar till “Förändringar av NA:s pulsklocka – delas ut på nya idrottsgalan (och ni får inte längre rösta – men däremot tycka till, nu!)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: