Första avsnittet är Konditionsbloggenpodden är ute, skidorienteringspremiären ställs in och här hamnar Thybeck på gymnasiet

I dag hade den så premiär, Konditionsbloggenpodden. Passa på att lyssna på premiäravsnittet där Fanny Schulstad gästar innan söndag, eftersom mycket av snacket handlar om uppladdningen och tankarna inför Maratón Valencia på söndag. Loppet där Schulstad i fjol slog Josefin Gerdevågs distriktsrekord (som några veckor senare degraderades till ett Närkerekord som Schulstad själv sedan förbättrade … allt det där behandlas i podden där Schulstad också utnämner Erica Lech som favorit att vara Närkerekordhållare på söndag kväll – vi får väl se hur det går med den saken!). Ni hittar podden där poddar finns, till exempel här.

I helgen skulle skidorienteringssäsongen – som blir högintressant med Elin Schagerströms fortsatt framfart i U23-klassen liksom med Nelly Mårtenssons bland juniorerna – rivstartat med svenska cupen i Arvidsjaur, tillika observationstävlingar inför världscuppremiären i Österrike 7–11 januari. Men tävlingarna (två sprintar på lördagen och en medeldistans på söndagen) har nu blivit inställda på grund av snöbrist, och i stället åker seniorlandslaget till finska Ylläs för tävlingar i helgen.
– Vi har tagit beslut om att läger för seniorer kommer att hållas i finska Ylläs med start redan på fredag denna vecka. Lägret håller på fredag till fredag. Det finska förbundet har bjudit in oss till deras testtävlingar och de kommer att fungera som uttagningstester för oss, säger landslagschefen Frans Wickbom till Svenska orienteringsförbundets hemsida.
Sedan tidigare var det planerat med tävlingar i norska Sjusjøen om två veckor. Därefter tas svenska truppen till Österrike ut.

I dag offentliggjordes antagningarna till orienteringens fem riksidrottsgymnasier, alltså vilka elever som får börja där till hösten. Lindebygdens Axel Thybeck, som sannolikt är årskullens största talang (och som bevisade det med dubbla guld på ungdoms-SM-debuten) hamnde i Eksjö medan KFUM Örebros Ted Nilsson får flytta till Sandviken. I Hallsberg hamnade i stället Izabella Ljungberg (OK Tyr) som vann ungdoms-SM i sprint i år, Ellen Rubendahl (Frölunda OL) som var topp fem på både sprint och långdistans på USM, Gustav Asp (IFK Göteborg) som var nia och elva på de båda distanserna, Samuel Jakobsson (OK Skogshjortarna) som var nia i sprinten, och Gustav Netz (Järla OK) som missade USM.
I Hallsberg toppas det normalt upp med fyra lokalt antagna NIU-elever, just nu bland andra KFUM Örebros Anton Kruse och Julia Gustafsson. Vilka det blir nästa år återstår att se.
Av löpare från länet går just nu Djerfs Ella Laine, Garphyttans Måns Bergqvist, Tisarems Emil Larsson och KFUM Örebros Hugo Örn på Rig i Hallsberg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: