Kallio har varit regerande distriktsmästare i 19 år – men om tre veckor är det slut (här är allt du behöver veta om nya inomhus-DM!)

Det närmar sig ju, för ovanlighetens skull, redan säsongens första DM-tävlingar i löpning. För första gången sedan 2004 ska det ju 2023 bli distriktsmästerskap i friidrott för seniorer inomhus, i samband med Örebro indoor games i Tybblelundshallen 14–15 januari. Löp-programmet? Så här: 800 och 3 000 meter på lördagen, 1 500 meter på söndagen. Dessutom avgörs DM på 800 meter i åtta olika parsportklasser per kön (allt från löpare med synnedsättning till sådana som kör racerunner) på lördagen.
Juniorerna (19-årsklasser, för idrottare födda 2004 och 2005) tävlar ihop med seniorerna, på samma distanser, men har separata DM-prislistor. Ungdomarna har däremot bar aen löpdistans: 1 500 meter i 17-årsklasserna (födda 2006 och 2007), 1 000 meter för 14- och 15-åringar och 600 meter för 12- och 13-åringar. Allt på söndagen.
Än så länge har bara drygt 200 deltagare anmält sig (för totalt 441 starter), och löpgrenarna är riktigt tunt besatta: Över tolv klasser för juniorer och seniorer finns bara fyra namn på listan, varav tre från länet: Stocksäters Viktor Sjökvist på herrarnas 800 meter, Örebrobördiga Albert Ziegler (nu i Tureberg) i P19-klassens 1 500 meter och KFUM Örebros Lucas Asplund i P19-klassens 3 000 meter (trots att de två sistnämnda egentligen fortfarande hör hemma bland 17-åringarna). Och på ungdomssidan är det om möjligt ännu tunnare. Men anmälan lär väl ta fart efter helgerna.
Vid det här laget har ni säkert lärt er att DM nu för tiden gäller hela det nya södra Svealand-distriktet med – förutom det gamla Närke-distriktet – även Värmland, Västmanland och Södermanland.
Vilka som varit regerande distriktsmästare i Närke de här 19 åren, sedan Glanshammar arrangerade Närkes inomhus-DM i Mässhallen 24-15 januari? Jo, både på 1 500 och 3 000 meter Kumlas Kristoffer Kallio. Några damer kom inte till start det där sista året.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: