85 anmälda till Sylvesterloppet – här är hetaste namnen (Ingberg och Nagle förhandsfavoriter)

I går kväll gick den ordinarie anmälan till Sylvesterloppet i Nora, som förstås avgörs på lördag, ut. Det innebar inte bara att jag skickade in min anmälan med 20 minuters marginal, utan också att man nu också kan börja kolla hur startlistan ser ut. Det går att efteranmäla sig (till förhöjd kostnad) hela vägen fram till någon halvtimme före loppstarten på förmiddagen på nyårsafton, men de flesta som kommer till start lär väl ha passat på medan det ”bara” kostade 250 kronor. 23 damer och 62 herrar finns med på startlistan, och de största namnen är Maria Nagle, Camilla Bergdahl, Therese Korkeakoski, Antje Wiksten och Annica Sjölund på damsidan – Andreas Ingberg, Hugo Örn, Sören Forsberg och Johan Ingjald på herrsidan. Men det finns väldigt många tunga namn som skulle kunna efteranmäla sig – alla från Martin Regborn (vinnare 2011, 2015, 2016 och 2017) och Jonatan Gustafsson till Erica Lech, Fanny Schulstad och Liduina van Sitteren (kuriöst nog har ingen i trion någon seger just i det här loppet). I fjol vann Joel Björkenbeck från Karlstad (på 38.41) och Elmina Saksi från Norrköping (41.51) men banrekorden är så bra som 32.55 (tyske hinderlöparen Tim Stegemann som sänkte Regborns banrekord med fyra sekunder 2019) respektive 37.56 (Beata Falk 2008).
Tävlingen går sedan 2000 på en 10 384 meter lång bana runt Åsbosjön (1981–1986 var loppet 18 kilometer långt, 1988–1999 11,4 – 1987 blev det ingen tävling), på cykelbanor och grusvägar och med start och mål vid Norvalla IP – och med den legendariska, tunga Knutsbergsbacken kilometern före målgång. I fjol kom 114 löpare till start efter att loppet pandemiinställts 2020, men dessförinnan låg det stadigt på 171–199 deltagare 2014–2019. Vi får väl se hur många som väljer att fira nyår i Nora den här gången. 85 anmälda hittills, alltså.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: