Dags att avslöja vinnaren i av NA:s pulsklocka – och här är hetaste namnen i Inneseriens tredje deltävling

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, med Karin Sennvall Forsberg som gäst. I podden berättar hon om ultimatumet från fysioterapeuten, beslutet, kärleken till löpning, sin coachverksamhet och mycket annat. Finns där poddar finns, till exempel på Spotify.

I morgon kväll är det dags för Örebros idrottsgala, och då kommer NA:s pulsklocka att delas ut. Nominerade är, som ni säkert vet vid det här laget, Jonatan Gustafsson (för VM-bronset i orienteringens knockoutsprint), Erica Lech (för SM-silvret i maraton och Närkerekordet på samma distans) och Martin Regborn (för EM-guldet i orienteringens långdistans). Intervjuer med alla tre kandidaterna finns att läsa här. Galan följer ni via en mängd artiklar och videoklipp på na.se under onsdagskvällen. Just Pulsklockan kommer vara det tredje priset som delas ut, men jag har inte koll på exakt tidpunkt. Kanske vid 19.40 eller så?
Vill man höra mer av dem så har alla tre faktiskt gästat Konditionsbloggenpodden. Martin Regborn och Erica Lech i avsnitt två respektive tre i december medan avsnittet med Gustafsson spelades in i går och släpps på torsdag morgon.

53 löpare, varav 32 på huvuddistansen 2 000 meter, är föranmälda inför den tredje deltävlingen av Inneserien, som avgörs i Tybblelundshallen på onsdagskvällen (samtidigt som galan!). Regerande mästaren tillika årets totalledare Marie Dasler (179,59 poäng) finns förstås med i anmälningslistan, men varken tvåan Fredrik Nybäck (Stockhlm) som varit enda egentliga utmanaren hittills, eller trean Daniel Wärnelid, så främsta anmälde utmanaren är Eric Andersson. Men eftersom bara de tre bästa resultaten (från fyra deltävlingar) räknas i sammandraget kan Dasler inte ens i praktiken säkra totalsegern redan nu. Men hon kan verkligen sätta sig i förarsätet och sätta press på Nybäck inför det avslutande 3 000-metersloppet den 16 mars.
Allt ovan handlar alltså om tävlingen utifrån de procentberäkningar som görs av tiderna gentemot ett tänkt världsrekord för respektive ålder.
Tittar man på rena tider – ”först i mål vinner” – Ser Siri Englund och Dasler ut att göra upp om det på damsidan (med Ebba Fryxell, som visade så fin form i draghundspåren i helgen, som en outsider) medan Oskar Hansson, Elias Zika och Lidköpings Karl Wilenius ser ut att vara de snabbaste löparna på herrsidan.
I sprintserien, som arrangeras parallellt, är det 600 meter som gäller, där kommer Ann-Britt Eriksson, som gjort sådan toppresultat på det två första distanserna (4.35,27 för 90,05 procent av ett tänkt världsrekord för 74-åringar på 1 000 meter och 1.28,22 för 89,79 procent av ett sådant rekord på 400 meter), till start. Tuva Frih och Rodney Hundermark (tvåa i sprintserien bakom Eriksson) är favoriterna på tid.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: