Små marginaler för Hallén Johansson i sprinten, van Sitteren försvarade titeln i Vinterserien och Zetterlund kvar som ordförande i distriktet

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden där Emilia Fahlin gästar. Finns där poddar finns, som på Spotifty eller i podcastappen på Iphone.

Näst sista deltävlingen i Sverigecupen i längdskidor, i Gällivare, avslutades i dag med en sprint i klassisk stil (som NA sände) där Zinkgruvanfostrade Markus Hallén Johansson var enda länsåkaren som tog sig vidare från kvalet (han gjorde det som 29:a, med 1,25 sekunders marginal till 31:a-platsen). I kvartsfinalen hade han däremot marginalerna mot sig när han blev trea i sitt heat, 13 hundradelar baom tvåan Viktor Brännmark, och missade lucky loser-tiden med sex sekunder.
Sverigecupen avslutas med tävlingar i Boden 24–26 mars, och därefter avslutas säsongen med sprintstafett- och femmils-SM i Kalix 31 mars–2 april.

En av bloggens mest trogna läsare tipsar om att Liduina van Sitteren varit i starten i sina nya hemtrakter (hon har flyttat till Lidköping, men tävlar alltjämt för Örebro AIK) och för andra gången tagit hem den anrika cupen Vinterserien, med landsvägstävlingar på mellan elva och 12,3 kilometer i november–mars i trakterna runt Trollhättan, Lidköping, Uddevalla och Vänersborg (som dateras tillbaka till 1979!). van Sitteren var snabbast på fyra av fem tävlingar hon sprang, men eftersom serien har ett sinnrikt handikappsystem (varje tidigare intjänad poäng ger en minuts tillägg på tävlingstiden; och därtill avgörs antalet poäng som delas ut i varje tävling av deltagarantalet) så fick hon bara maxpoäng i den allra första tävlingen. I slutändan gjorde det att hon slutade på samma poäng som Lidköpings VSK:s Hanna Thorold (som var den enda som till slut slog henne på ren löptid, i finalen, men inbördes möten var ändå 3–1 till van Sitteren), och då sade reglerna att äldst vann – så van Sitteren tog med sina 34 år hem serien närmast före Thorold på 31 (de båda var etta och tvåa även i fjol, men då hade van Sitteren något mer marginal).

I lördags hade Södra Svealands friidrottsdistrikt, där hela Örebro län ingår ihop med Värmland, Västmanland och Södermanland, årsmöte och valde om örebroaren Mats Zetterlund som ordförande. Omsättningen låg precis över 750 000 kronor 2022, förbundet gjorde en vinst på 2 633 kronor och det egna kapitalet ligger nu på nära 950 000 kronor. Budgeten för 2023 ligger i princip på noll, men omsättningen väntas öka något till 765 000. Förutom Zetterlund finns från länet också Starts Johan Ingjald med som ledamot i styrelsen (han hade ett år kvar och valdes inte om nu) samt Stocksäters Karolin Eriksson och Karlskogas Larsa Albinsson som båda valdes om på två nya år. Rebecca Högberg sitter med i valberedningen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: