Andrea Svensson gästar Konditionsbloggenpodden – och Dasler tog hem Inneserien redan när anmälan stängde

Tidigt i morgon bitti släpps 14:e avsnittet av Konditionsbloggenpodden på Spotify och i podcast-appen på Iphone och på andra ställen där poddar finns. OK Tisarens Andrea Svensson är gäst den här veckan, och berättar om resan från att ha varit supertalang, genom de tuffa första-åren som senior till sommaren 2021, då hon blev tia i sin världscupdebut (och i fjol då hon fick debutera på VM). Dessutom lite om den ädla sporten orienteringsskytte.

I morgon kväll avgörs sista deltävlingen i Inneserien, ett 3 000-meterslopp i Tybblelundshallen. Men redan nu, ett dygn innan, när anmälan har stängt, kan vi utse Marie Dasler till slutvinnare – för tredje gången i rad. Orsaken är att de nenda som kan utmana, Spårvägens Fredrik Nybäck, inte anmält sig. Övriga måste slå världsrekord (i sina ålderskategorier) med bred marginal för att jaga ikapp Dasler försprång, och det kommer naturligtvis inte att ske. Mikael Hansson och Elias Zika (liksom Dasler två startlöpare) låg bäst till för att knipa andraplatsen i Nybäcks frånvaro, men Hansson har valt att springa 800-metersloppet i Sprintserien i morgon och Zika står över helt, så det favoritskapet går nu i stället över till Catharina Wahlstedt, följd av Daniel Wärnelid och Roger Sköldqvist som är inom fem procentpoäng i sammandraget.
Säsongens allra bästa totalpoäng lär däremot komma i Sprintserien där Ann-Britt Eriksson ju balanserade på 90-poängsstrecket i de två första deltävlingarna (1 000 och 400 meter) och nu lär bjuda på något liknande på 800 om formen är intakt.
Vem som kommer springa fortast i hallen i morgon? Det är en mer öppen fråga, eftersom allt jag siar om ovan handlar om procentpoäng i förhållande till ett tänkt världsrekord i respektive ålder.
Men löparna har i varje fall gett en hint om vad de siktar på genom att ange de när de anmält sig (för att seedas i rätt heat), och på damsidan är det Tisarens EM-löpare Josefin Tjernlund (pers på 10.15, seedad på 10.00) och Djerfs jättetalang Ella Laine (seedad på 10.18) som angett en snabbare tänkt tid än Dasler. På herrsidan har listan av snabba orienterare (eller ex-orienterare) sedan i går fyllts på av KFUM Örebros Jonas Andersson och Malungs superveteran Håkan Eriksson (som dock inte är i rekordformen han hade för ett år sedan). De båda har tillsammans med Örebroboende Ravinen-orienteraren Quentin Rauturier angett tider under nio minuter för seedningsändamål (Andersson och Eriksson har dock fört in sina pers, inte vad de förväntar sig att springa på på torsdagen). Örebroboende Järlaorienteraren Erik Berzell, som vann Sörbyskogen svartare och redan säkrat totalsegern i Ullmax vinterserie inför söndagens final, har angett nio blankt och ytterligare fem går för att springa under tio minuter (bland annat Starts 19-åring Hugo Örn, som angett 9.20 som seedningstid – minuten under de fyra år gamla perset.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: