Lysell gästar podden och berättar om gulden, skadorna, bandvagnen, nakenchocken och Kebnekaise (och Nagle sexa på veteran-VM)

Tidigt i morgon bitti släpps det 16:e avsnittet av Konditionsbloggenpodden, där Jerker Lysell är gäst. Den dubble orienterings-världsmästaren och superprofilen har flyttat till Örebro och precis bytt klubb till Hagaby Goif. Han berättar om de stora framgångarna och ännu större skade-bakslagen, frågar sig om det ”är värt det” och avslöjar sanningen både om pansarbandvagnen (som han är hjärtligt trött på att prata om), nakenchocken i Italien och rekordet uppför Kebnekaise. Finns där poddar finns, som på Spotify, i podcastappen på Iphone och så vidare.

Nia i terrängloppet i måndags var en stark prestation – men på onsdagen toppade IF Starts Maria Nagle det med en sjätteplats över tio kilometer landsväg, i K45-klassen vid veteran-VM i friidrott i polska Torun. Irländska Zoe Quinn vann igen, den här gången närmast före tyska Simone Raatz och hemmalöparen Mariola Sudziniska på 36.46, 37.15 respektive 37.47. Nagle sprang in på 42.23 och var alltså nästan sex minuter från guld och fem från medalj – men faktiskt mindre än tre från fjärdeplatsen (de var bara fyra som gick under 40 minuter). 14 löpare kom till start och Nagle var enda svenska (ser man till andra åldersklasser blev det tre fjärdeplatser för Sverige – genom Karin Schön i K60, Mathias Stjernlöf i M35 och Fredrik Uhrbom i M45 – men inga medaljer).
”Ett mycket stabilt lopp, där jag hade rätt mycket krafter kvar mot slutet. Med måndagens tuffa terränglöpning i benen är jag faktiskt jättenöjd”, skriver Nagle på instagram. 42.23 var ganska exakt en minut från hennes officiella pers (41.22).
Inomhus-VM fortsätter till på lördag, då bland annat halvmaratonloppet avgörs, men några fler länsdeltagare finns inte, vad jag förstår (utöver Maria var det bara hennes make, Mats Nagle, som deltog – dock inte i någon konditionsidrott utan i höjdhopp, där han blev 16:e i M60-klassen med 1,40).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: