Snöläget ställer till det för orienterarna inför swedish league-premiären

Missa inte veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden, där Jerker Lysell är gäst. Den dubble orienterings-världsmästaren och superprofilen har flyttat till Örebro och precis bytt klubb till Hagaby Goif. Finns där poddar finns, som på Spotify, i podcastappen på Iphone och så vidare.

Det blir klent med tillfällen för länsorienterarna att testa formen inför elitseriepremären i Valdersmarsvik om knappt två veckor. Åtminstone på närmare håll. I helgen ställdes både Tibrotrippeln och Arosträffen in, och redna nu står det klart att Kolmårdsdubbeln tvingas kasta in handduken inför helgen som kommer. Allt beroende på snöläget, förstås. Det går inte att springa seriös orienteringstävling med tio centimeter snö i terrängen – det blir spår som gör det till en oöverstiglig fördel att starta sent. På hemmaplan gör snön att veteranorienteringen, som skulle sprungits i Solfjäderskogen i morgon förmiddag, är inställd för andra veckan i rad.
I Södertälje lyckades de dock arrangera orienteringstävling i går (Kringelträffen), och Tisarens förstaårssenior Fredrik Glännefors tog tredjeplatsen i fin konkurrens – han var 1.12 bakom segrande Leo Johansson, Kolmården, medan ex-världsmästaren (och tidigare Tisaren-löparen) Johan Runesson bara var 16 sekunder före på andraplatsen (och bakom sig hade han bland annat femfaldige VM-medaljören Peter Öberg). Örebroboende Joel Aristondo Magnusson och Maxime Bonneau var 13:e respektive 15:e, drygt sex respektive nästan nio minuter bakom täten.
Och som jag förstått ska snön i varje fall inte vara något hot mot tävlingarna i Valdemarsvik 15–16 april, vilket är tur för alla hoppfulla elitlöpare som tänkt sig jaga en plats till världscuppremiären helgen därpå.
Uppvärmningen inför den tävlingshelgen? Nå, det verkar finnas två alternativ. Endera åker man utomlands som Jonatan Gustafsson (och delar av svenska landslaget), eller också springer man löpartävlingar som Josefin Tjernlund och Martin Regborn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: