Stor genomgång av alla orienterarna att hålla koll på inför Swedish league-premiären (Gustafsson i elden efter dominansen, Lysells Hagabydebut, Laines junior- och Petterssons seniordebut …)

Tidigt i morse släpptes det 18:e avsnittet av Konditionsbloggenpodden, och det är rykande aktuellt eftersom Liduina van Sitteren gästar och snackar upp söndagens Marathon Rotterdam. Den 33-åriga Örebro AIK-löparen berättar också om att vägen till Sverigeeliten och femteplatserna på SM inte var så spikrak som den verkade från utsidan – om trilskande fötter, långtidscovid och nära släktingarnas dödsfall. Dessutom om ett löppass som blev mycket längre än tänkt och känslan av att vara för dålig för att springa i en löparklubb. Finns där poddar finns, som på Spotify och i podcast-appen på Iphone.

Det blir en lång lördag för alla orienteringentusiaster som vill följa länslöparna från start till mål i elitseriepremiären i Valdemarsvik. Filip Dahlgren går nämligen ut allra först (vid 11.06, med startnummer 101) och Andrea Svensson allra sist (vid 14.01, med startnummer 91) av löparna i respektive elitklass i medeldistansen som inleder tävlingarna (på söndag är det långdistans).
På spel står sex dam- och fyra herrplatser till världscuppremiären i Østfold om två veckor (tre damer och fyra herrar är redan förhandsuttagna, bland dem Martin Regborn), även om landslagsledningen även kommer att väga in andra parametrar – som tidigare meriter – vid uttagningen.
– Det är ju alltid lite orättvist. De som har bra resultat från tidigare år på VM och EM har ju en fördel. Sedan ska det vägas emot den som kommer till Valdemarsvik och kanske har tagit steg i vinter och utvecklats. Att slå sig in i världens bästa landslag är så klart tufft, säger förbundskapten Anneli Östberg till Svenska orienteringsförbundets hemsida.
Nedan följer en förteckning på alla länslöparna att hålla koll på i huvudklasserna på lördagen (tror jag i alla fall, om jag inte missat någon). Men viktigast att hålla kolla på är de fyra som tog sig in i svenska EM-laget i fjol (som också var ett ”skogs-EM”, likt årets första världscup avgörs över de tre skogsdistanserna): Örebroaren Anton Johansson (som tog EM-silver i medeldistans) och Tisaren-trion Andrea Svensson, Josefin Tjernlund och Ellinor Tjernlund. Men intressant blir också att se dubble världsmästaren Jerker Lysell i hans debut som Hagaby-löpare, Åsbrograbben Valter Pettersson som gör seniordebut efter JVM-framgången i fjol, örebroaren Erik Berzell som gått så starkt i Nattcupen i vinter – och framför allt regerande VM-bornsmedaljören i knockoutsprint, Jonatan Gustafsson, som krossade allt motstånd i både stad och skog under landslagslägret i Italien förra veckan.
Under den långa listan på seniorer följer en lite tunnare över juniorer – där är det lätt att peka ut det stora utropstecknet i Ella Laine, som nu kliver upp och utmanar i juniorklass efter att ha tagit medalj i sitt sista ungdoms-SM i höstas (Axel Thybeck, som tog dubbla guld på herrsidan, har ett år kvar bland ungdomarna – han finns förstås med och springer i H16, men elitserien/swedish league täcker bara senior- och juniorklasser).
Damelit:
4) Lovisa Gustafsson, KFUM Örebro (startar 11.07).
9) Moa Alsiö, OK Tisaren (startar 11.17).
32) Elin Rindstig, SOK Viljan men bor i Örebro (startar 12.03).
42) Anna Hallmén, OK Tisaren (startar 12.23).
46) Linnea Claesdotter, OK Tisaren (startar 12.31).
51) Ida Hylander, Nyköpings OK men bor i Örebro (startar 12.41).
60) Elisabeth Ahlgren, Linköpings OK men bor i Örebro (startar 12.59).
75) Ellinor Tjernlund, OK Tisaren (startar 13.29).
77) Lovisa Persson, OK Tisaren (startar 13.33).
89) Josefin Tjernlund, OK Tisaren (startar 13.57).
91) Andrea Svensson, OK Tisaren (startar 14.01).
Herrelit:
101) Filip Dahlgren, Hagaby Goif (startar 11.06).
105) Johan Aronsson, OK Tisaren (startar 11.14).
106) Erik Berzell, Järla men bor i Örebro (startar 11.16).
115) Gustav Hindér, OK Tisaren (startar 11.34).
120) Valter Pettersson, OK Tisaren (startar 11.44).
130) Quentin Rauturier, OK Ravinen men bor i Örebro (startar 12.04).
132) Jonatan Gustafsson, KFUM Örebro (startar 12.08).
140) Jonas Andersson, Kils OK men bor i Hallsberg (startar 12.24).
169) Jerker Lysell, Hagaby Goif (startar 13.22).
172) Anton Johansson, OK Orion men bor i Örebro (startar 13.28).
Äldre juniorer (19–20 år), damer:
226) Jonna Lindblad, OK Djerf (startar 11.48).
230) Karin Lindgren, KFUM Örebro (startar 11.56).
237) Alice Johansson, OK Tisaren (startar 12.10).
(Ebba Ottosson, Gävle OK, går på orienteringsgymnasiet i Hallsberg).
Herrar:
306) Noel Helmersson, OK Tisaren (startar 11.10).
308) Hugo Örn, KFUM Örebro (startar 11.14).
328) Anton Kruse, KFUM Örebro (startar 11.54).
350) Emil Larsson, OK Tisaren (startar 12.38).
(Adrian Sjödin, Huskvarna, och Hugo Persson, Denseln, går på orienteringsgymnasiet i Hallsberg.)
Yngre juniorer (17–18 år), damer:
409) Johanna Louise Berg, KFUM Örebro (startar 11.15).
457) Ella Laine, OK Djerf (startar 12.51).
(Alva Karlsson, OK Kålmården, Ella Pettersson, Sävedalens AIK, Elsa Hedin, OK Linné, Julia Forsgren, OK Tyr, Yrsa Röjgård, OK Kolmården, Amanda Cliffordsson, Tolered-Utby, Malva Arvidsson, Brattås CK, och Wilma Reinholdsson, OK Alehof, går på orienteringsgymnasiet i Hallsberg).
Herrar:
512) Edvin Halldin, KFUM Örebro (startar 11.23).
530) Måns Bergqvist, Garphyttans IF (startar 11.59).
(Alfred Jeppsson, OK Hammaren, Elis Peterson, OK Denseln, Vidar Nettelmark, Surahammar SOK, Anton Jonsson, OK Tyr, Arvid Algers Omholt, OK Denseln, och Gustav Hellgren, OK Denseln, går på orienteringsgymnasiet i Hallsberg).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: