10 000 kronor på spel i Karlskoga, DM-titlar på spel i Östansjö och SM-medaljer på spel i Finspång

I veckans avsnitt av Konditionsbloggenpodden (som finns där poddar finns, som på Spotify och i podcast-appen) är Leonora Johnson gäst, och i slutet snackar vi en del om att hon i helgen ska springa Vinkbo backyard ultra i Karlskoga, en backyard-tävling som jag tidigare skrivit om på bloggen och som har hela 10 000 kronor i förstapris. Förutom Leonora och hennes sambo Filip Andersson, som båda är toppkandidater (Filip har vunnit fyra år i rad, alla gånger tävlingen arrangerats), kommer också välmeriterade backyard- och flerdagslöpare som Pernilla Otto, André Rangelind, Daniel Brånn och David Martinsen till start. Tävlingen startar 10.00 på måndagen, och pågår tills bara en löpare återstår. Troligen kommer det krävas en bit över 30 timmar (och lika många 6,7-kilometersvarv).

Annars är det Östansjö som gäller för löpning i helgen, med korta terräng-DM för södra Svealands friidrottsdistrikt på lördagen och Grisrundan på söndagen. 82 löpare är förhandsanmälda till DM – och båda de regerande mästarna Siri Englund (Örebro AIK) och Anton Öhman (Tisdagsklubben) finns med. Därtill KFUM Örebros Linus Wedin (tvåa redan i fjol, till i år har han hunnit fylla 16), Mattias Nätterlund (inte med i fjol, men utmanar om medalj) och bröderna John och David Lundström (som var femma och sexa i fjol) åpå herrsidan och Ester Skoglund (tvåa i fjol, som 14-åring!), Marie Dasler och Petra Hanaeus på damsidan. Över fyra kilometer terräng, med en del kupering, finns det dessutom alltid möjlighet till skrällar, och det lär ramla in några sena anmälningar också.
Grisrundan är ett Tjurruset-inspirerat lerlopp som går på söndag eftermiddag, och som inte har någon anmälningslista har inte publicerats på förhand.

I helgen är det också dubbla deltävlingar i orienteringens elitserie, swedish league, i Eskilstuna. Anton Johansson och Jerker Lysell saknas i listan, men annars finns alla topplöpare från länet uppradade, från Martin Regborn (som annonserat att han inte kommer gå fullt här, veckan efter världscuppremiären och dagarna före ett viktigt landslagsläger i Schweiz), Jonatan Gustafsson, Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlund och så vidare. Det vankas medeldistans på lördagen och långdistans på söndagen.
Mountainbikeorientererna sätter också igång den nationella säsongen, veckan efter EM, med SM tillika premiär i svenska cupen i Finspång. Medeldistans på lördagen och masstart på söndagen. Regerande världsmästaren Marcus Jansson från Garphyttan, som ägnat den här våren åt att ta ledningen i Sverigecupen i landsvägscykling, är nu tillbaka i mountainbikeorienteringen liksom Viktor Larsson (som bytt till Hagaby i fotorientering men här alltjämt tävlar för Viktor Larsson), och så är Garphyttans Karin E Gustafsson, som gjorde sina bästa resultat i karriären på EM, naturligtvis med.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: