Massor av starka namn klara för sextimmarsloppet i Marieberg galleria (nordiska rekordhållare, svenska mästare, tidigare vinnare i gallerian, Sveriges hetaste ultralöpare …)

Det är en nästan osannolikt bra startlista som arrangören Ola Nordahl håller på att få till inför det mycket speciella sextimmarsloppet som ska löpas den 5 januari på en 349 meter lång banan mitt inne i shoppingcentret Marieberg galleria. Jag menar: Regerande mästaren Victoria Borg från Vingåker kommer (om vi nu kan kalla det ”regerande mästare”, men hon vann i varje fall den enda löptävlingen som sprungits där inne, Marieberg galleria marathon den 17 februari 2017), liksom stockholmaren Christian Ritella (som haft nordiska inomhusrekord i både 24- och 48-timmarslöpning, dock på löparbana, med 233 respektive 310 kilometer, och det svenska i sexdagarslöpning), värmlänningen André Rangelind (SM-guld på 100 kilometer 2016 och 2017) och Gävlekillen Gustaf Sjösvärd (en av Sveriges hetaste ultralöpare 2019 med segrar i 100-milesloppen Gax och Black River run). Dessutom finns snabbfotade men på längre distanser relativt oprövade örebroaren Rihards Darzins och Kumlas starka maratonlöpare Tomas Fridh (som trivs på varvbanor) med i listan, liksom alltid starka löparna Jennie Grahn (från Karlskoga, blev trea i galleriamaran 2017) och Elin Engstöm (från Lindesberg, blev trea i backyardultracupen i år) och därtill rutinerade ultrarävar som örebroarna Hasse Byrén och Lars Hagstedt (över 53 timmar i fotrally i år), Trollhättans Annika Askengren Berg och Sofia Kay och Stenungssunds Lennart Skoog som ångar på för att bli förste svensk genom tiderna att genomföra 1 000 maratonlopp (i PRT i Växjö i helgen genomförde han nummer 935).
Det ser helt enkelt ut att kunna bli en riktigt bra tävling, och då har tävlingsledningen hintat om att ytterligare ett tiotal namn är på väg in i startlistan (anmälan stängdes på söndagskvällen, och efteranmälan är inte möjlig, men alla har inte betalat och fått sina anmälningar bekräftade än. Den här gången går starten efter att affärerna stängt (i maran 2017 startade den i stället innan, tidigt på morgonen; det ser ut att bli en del tomma platser över, och därför kommer det erbjudas ett tretimmarslopp), 19.30 på söndagskvällen. ”Målgång” följaktligen vid 1.30 på natten. Räkna med att bloggaren kommer vara på plats och rapportera!
Sextimmarsloppet är för övrigt också starten på Svenska cupen i udda ultra, som är efterföljaren till Svenska cupen i backyard ultra. Löparna får räkna sin bästa placering i ett sextimmarslopp (Marieberg galleria 6-timmars eller Svampen 6-timmars), sin bästa placering i ett backyard ultra-lopp (Örebro backyard ultra eller Säfsen sommarbackyard) och sin placering i 24-timmarsloppet Örebro 24H.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: