Inget SM-besked från Fahlin (som kastat gipset!) – men här är sex andra länscyklister att hålla koll på i helgen

Emilia Fahlin la ut bilder på instagram tidigare i dag där hon visade upp sin högerhand – gipset var kastat, men det såg fortfarande ganska svullet ut (och det var ett rejält ärr). Jag smsade lite med henne tidigare under dagen, om det fortfarande var aktuellt att köra SM-linjeloppet på Tierp arena på lördag. Och det var det, kanske. Hon skulle konferera lite med sin tränare. Efter att själv ha sett bilderna på handen förstår jag inte hur hon ska kunna cykla med den, men hon har tydligen redan gjort någon eller några testrundor, och cykler är ju bland de hårdaste av hårda jävlar, så man ska aldrig säga aldrig. Men något besked fick jag aldrig från Fahlin.
Fahlins främsta meriter är förstås segern i Vårgårda GP 2016, de tre fjärdeplatserna på VM och faktumet att hon fram till årets VM – som hon missade på grund av skadan – hade deltagit i 14 raka globala mästerskap, men hon har också tagit sju SM-guld (tre i linje, tre i tempo, ett i lagtempo tillsammans med Karin Aune och Johanna Nilsson). Senaste linjeguldet kom 2018, tre sekunder före Lisa Nordén som är anmäld även i år. Både 2017 (stod över) och 2019 (skadad)missade hon linje-SM, 2016 tog hon brons bakom Emma Johansson och Sara Mustonen. Vad kan hon göra om hon kommer till start i år? Tja, vinna så klart, om inte handen sätter stopp.
Men oavsett om Fahlin kommer till start eller inte finns det länscyklister att hålla koll på i helgens SM. Först och främst förstås bröderna Ahlsson – Jonathan i juniorklassen och Jacob i seniorklassen. Båda vann SM-guld i tempo i somras – Jonathan väntat och Jacob som en superskräll före Tobias Ludvigsson som är inne på sitt åttonde raka år som heltidsproffs på högsta internationella nivå. Båda tillhör Sverigeeliten också på linjelopp – deltog på EM i junior- respektive U23-klasserna i somras – men har där än tuffare konkurrens om segern. Bröderna är från Kumla och Jonathan representerar fortfarande Örebrocyklisterna medan Jacob kör för Motala AIF.
Ytterligare en brödraduo är anmäld för Örebrocyklisterna – 17- respektive 19-åriga Nyköpingskillarna Harald och Albin Stålberg, som (vilket jag missat) kommit över till klubben. Albin var 39:a i linjeloppet i ungdoms-OS i Ungern 2017, men har sedan dess haft en del sjukdomsbekymmer. Harald var 13:e på tempo-SM i somras. Harald kör i junior- och Albin i seniorklassen.
Garphyttekillen Marcus Jansson, som har sina främsta meriter från mountainbikeorientering (SM-guld så sent som i lördags), är också anmäld, för sin landsvägsklubb CK Hymer, och inflyttade örebroaren Axel Lindh, som är mer känd från mountainbikecyklingen, är anmäld för Team Ormsalva AC.
Banan är 7,6 kilometer lång, går på flygfältet och motorbanan i Tierp och innehåller således en hel del raksträckor, men också några ordentliga kurvor, bland annat en hårnål som ser rätt brutal ut. Damerna och herrjuniorerna kör båda på lördagen, 15 varv (114 kilometer) med start 13.00 respektive 10.00. Herrseniorerna kör 25 varv (190 kilometer) med start 12.00 (damjuniorerna, utan länsdeltagande, kör åtta varv – 60,8 kilometer – med start 10.00 på söndagsmorgonen).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: