Bekräftat – 17 länsstarter i Bruksvallarna (och Svenska cykelförbundet släppte kalendrarna för 2021)

När jag skrev gårdagens blogginlägg trodde jag att det fanns en viss risk att Zinkgruvans sprintspecialist Markus Johansson med minsta marginal skulle missa att få starta söndagens lopp i Bruksvallarna, över 15 kilometer i fristil – men när de officiella listorna kom i dag bekräftades han som startklar, rankad som 73:a av de 75 som det skulle få starta (men nu har 77 fått plats, vilket var det som lurade mig lite – jag trodde att invoterade norrmän och islänningar skulle peta Johansson, men de fick i stället platser utöver 75).
Därmed blir det, preliminärt, 17 starter av länsåkarna i Sverigepremiären i helgen: Filip Danielsson, Lucas Lennartsson och Marcus Lennartsson kör alla tre tävlingarna (15 kilometer klassiskt på fredagen, sprint i klassisk stil på lördagen, 15 kilometer i fristil på söndagen), Axel Ekström och Bob Impola de två distanstävlingarna, Johansson lördagens och söndagens tävlingar och Adam Gillman och Ludvig Berg sprinten. Gillman och Berg är också anmälda, och kan får reservplatser, till distansloppen – detsamma gäller Impola i sprinten.
Jag ringde upp Axel Ekström för att snacka lite inför premiären (och om den långa försäsongen. Den artikeln kommer på na.se vid lunchtid i morgon.

I går släppte Svenska cykelförbundet landsvägskalendrarna för 2021, dels över Sverigecupen (sex deltävlingar med start i Kinnekulleloppet den 24 april) och dels över landslagsuppdragen (där OS i Tokyo, EM i Italien och VM i Belgien förstås sticker ut). Att notera är att Sverige kommer ställa upp med ett damlandslag i de korta etapploppet Gracia Tour (29 april–2 maj) och Tour of Uppsala (5–7 maj), där Emilia Fahlin möjligen skulle kunna dyka upp (hon vann ju Gracia Tour med landslaget 2018, men brukar ha svårt att komma loss från sitt proffslag för dylika landslagsuppdrag), och att Jonathan Ahlsson, som tar klivet från junior- till U23-klassen inför nästa säsong, får sikta på Flandern runt och Tour du Loir et Cher i april, Tour of Estonia i maj och EM och VM i september.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: