Ekström fyra i landslagets träningstävling – Danielsson fick ”soppatorsk”

Det var mycket hyschhysch när längdskidlandslaget och andra inbjudna elitåkare – som örebroaren Axel Ekström – i helgen samlades i Östersund för läger och träningstävling som ersättning för den inställda världscuptävlingen i Lillehammer. Till exempel kom det först sent ut att det skulle bli dubbla tävlingar – sprint på lördagen och 15-kilometerslopp i klassisk stil på söndagen – och några resultatlistor har ännu inte publicerats (och kommer sannolikt heller inte att göra det). Östersunds-Posten har lyckats komma över topp fem i dagens tävling i varje fall, och där kan man läsa att Ekström placerade sig på fjärde plats, bakom Björn Sandström, Jens Burman och Marcus Ruus. Om han äntligen fick revansch efter 0–4 i interna möta mot William Poromaa framgår inte (av Poromaas instagram att döma var han inte där, men jag vet inte säkert), och om han återigen besegrade Calle Halfvarsson framgår inte heller. Hur som helst var det förstås viktigt för Ekström att fortsätta visa toppresultat för att säkra sin plats i Tour de ski, om nu Sverige beslutar sig för att delta (och annars, eller i nästa steg, göra sig aktuell för VM-truppen.
Filip Danielsson var också på plats i Östersund, men hade en sämre dag att döma av hans instagram (vilket är allt vi kan döma av, i det fallet): ”Ibland går de som på räls och ibland är de soppatorsk, i dag tyvärr de sistnämnda!”
Vad längdlandslaget hittar på härnäst, när det varken blir Davos eller Dresden eller nationella eller skandinaviska tävlingar återstår att se. Men någon form av verksamhet lär väl uppbådas före eventuell Tour de ski-start den 1 januari.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: