Axel Ekström sexa – ingen Filip Danielsson till start

Axel Ekström blev sexa när den första av helgens tre träningstävlingar i Östersund, ett 15-kilometrslopp i klassisk stil med intervallstart och lika för alla-valla avgjordes i dag. Aftonbladet sände gratis, vilket förstås var trevligt, och gör detsamma fredag och lördag.
Klockhammarsonen var tia, men bara tio kilometer från tät, efter det första av de fem varven, tappade tio sekunder till men tog tre placeringar på det andra och var uppe på femteplatsen – nu 30 sekunder bakom William Poromaa, Åsarna, som övertagit ledningen från klubbkompis Marcus Ruus vid det laget – efter tre.
Men på fjärde tappade Ekström 20 sekunder (och Calle Halfvarsson) och på femte ytterligare 17 sekunder (men ingen placering). I mål som sexa, 1.07 bakom segrande Poromaa men å andra sidan bara 33 sekudner från pallen och 26 bakom Halfvarsson som var fyra.
Inget lopp som i sig ger en plats i Tour de ski med tanke på att Sverige lär åka med en rejält bantad herrtrupp, men med tanke på att Ekström haft en väldigt fin säsongsinledning lär alla dörrar fortfarande vara öppna inför lördagens 20-kilometersmasstart i klassisk stil, som bör passa Ekström som hand i handske. Men först väntar en sprint på fredagen, där han väl inte bör bränna onödigt krut.
Filip Danielsson kom inte till start i dag, oklart om han valde att stå över eller om han inte var inbjuden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: