Ekström spurtade ned Daniel Rickardsson och blev sjua i masstarten – räcker det för en Tour de ski biljett?

I torsdags blev Axel Ekström sexa i 15-kilometersloppet i klassisk stil i Östersund, inledningen på landslagets träningstävlingshelg som ska ligga till grund för uttagningen till Tour de ski. I dag avslutades densamma med en masstart över 23 kilometer i fristil, och Ekström blev sjua. Återstår att se om det räcker för en Tour de ski-biljett. Klockhammarsonen inledde förvisso säsongen riktigt starkt, men sjätte- och sjundeplatser är kanske inte riktigt vad som behövs när förbundet tittar på en bantad trupp och dessutom måste överväga sprintåkare.
Ekström låg med en bit bak i tätklungan i sju–åtta kilometer, men tappade sedan successivt. Var 20 sekunder bakom de åtta i tät efter 13 kilometer och 44 efter de sex som hängde sig kvar där framme efter 16. Samtidigt började fler och fler krokna av tempot som William Poromaa drev upp, och Ekström kom ikapp fler. Till slut var det bara Piteåduon Johan Häggström och Björn Sandström som orkade följa i Poromaas tempo, men Åsarnas superlöfte bände ned båda i spurten. Calle Halfvarsson var tolv sekunder bakom, Johannes Eklöf, Hallby, 14 efter, och Oskar Svensson distanserad med 36. Där bakom vann Ekström en spurtuppgörelse med Marcus Ruus, Eric Rosjö och Daniel Rickardsson om sjundeplatsen. Men det återstår alltså att se om det räcker för en plats till Tour de ski, som inleds den 1 januari. Uttagningen väntas presenteras i morgon eller på måndag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: