Två nya SM-distanser i ultralöpning öppnar för fler länsmedaljer

Svenska friidrottsförbundet tog häromsistens beslut om att riksmästerskapen i ultratrail och 24-timmarslöpning från och med nu kommer vara officiella svenska mästerskap (sedan tidigare var 100 kilometer den enda ultradistansen att ha sitt eget SM). Samtidigt beslutades att alla tre också får veteran-SM-klasser, vilket förstås öppnar för nya möjligheter för sådana som Sören Forsberg och Jenny-Ann Ehrling att plocka SM-medaljer (Sören har ju tagit brons på 100-kilometers-SM, Ehrling tog RM-brons på 24-timmars i somras) – ja, och många fler, om de vågar ta chansen på ultradistanser.
Tidernas första svenska mästerskap i ultratrail är dock redan coronauppskjutet – det skulle ha avgjorts som en del av Aktivitus trailrace i Göteborg (som jag sprang för två år sedan) den 24 april. 24-timmars går på 400-metersbana under Skövde ultrafestival 24–25 juli, och då ska det väl äntligen gå att tävla som vanligt igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: