Äntligen dags för Sverigecup-premiär – Jacob Ahlsson drar på sig svenska mästartröjan direkt

I helgen är det dags för riktig premiär i landsvägscyklingens Sverigecup. Xamera cup har förvisso genomförts med tre deltävlingar, och när den fjärde och sista avgjorts kommer cupen ge poäng i Sverigecupens sammandrag. Men den första enskilda, större tävlingen – på riktiga vägar, ingen motorbana – avgörs nere i Halland i helgen. Det handlar om Giro Himledalen med tempolopp på lördagen och linjelopp på söndagen. Bröderna Ahlsson står för länsrepresentationen, och för Jacob innebär lördagens race hans första möjlighet för året att dra på sig den svenska mästartröjan han så sensationellt vann på tempo-SM i fjol.
Tempoloppet är 28 kilometer, 14 kilometer till en vändpunkt i Karl Gustav (det finns en by som heter så, det var en nyhet för mig) och tillbaka, och har start och mål i Skällinge. Jacob går ut som trea, 13.42, och kommer när han når målet få vänta i 1,5 timmar på att se vad resultatet räcker till. Jonathan Ahlsson, regerande svensk mästare på juniorsidan i tempolopp, startar 14.30. Totalt är 48 herrar anmälda.
Söndagens 148 kilometer långa linjelopp startar 11.00 och består av två varv på ett längre varv, ett på ett kortare följt av ett sprtvarv med ”krävande kuperad terräng”.
Motala har nio cyklister anmälda till herrelitloppet (totalt kommer 118 till start) vilket innebär att det kan bli lagkörning och inte alls säkert att Ahlsson-bröderna får chansen att spurta om seger på söndag.

I morgon avgörs också tredje deltävlingen av Motivationsserien, och den första på tiokilometersdistansen (på Milseriens gamla bana på Väster). Det är alltså träningstävling (med egen tidtagning) för löpare från Örebro AIK, KFUM Örebro, IF Start och LK Gränslöst, och inför morgondagen är 20 stycken anmälda. Bland dem Snabblöpare som Per Arvidsson, Siri Englund, Martin Duberg, Marie Dasler, Andreas Ingberg, Björn Engqvist och Maria Nagle.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: