Fahlin aktiv i Thüringen runt-premiären – tog ny topp tio-placering från utbrytning

Emilia Fahlin var på hugget på första etappen av Thüringen runt i dag, åtminstone av de få rapporter man kunnat se (en rätt sparsmakad direktrapport på twitter, ett kortare inslag i tysk lokal-tv).
Tävlingen gick över tre varv på en 27 kilometer lång slinga med start och mål och varvningar i småstaden Schmölln, och med ett backpris vid vattentornet (tja, stigningen, knappt 50 höjdmeter på 600 meter, hette så, ”vid vattentornet”) på de två första varven. Redan upp till första passeringen bombades det på så pass att tio cyklister, bland dem Fahlin, kom loss, och i ett par mil därefter var ledningen stabilt just under minuten före klungan (och med starka namn som Fahlin, Amy Pieters och Liane Lippert där framme fanns möjlighet att det skulle hålla), men strax efter andra passeringen av bergspriset lyckades sju cyklister brygga över till utbrytningen. De höll undan och gjorde upp om det i slutet, och i den spurten hade Fahlin inget kvar att ge, om man tolkar tv-bilderna rätt. Hon fick släppa sju sekunder (vilket inte är bra för sammandraget) fram till de sju som låg tätt med segrande danska supertalangen Emma Norsgaard. Bonussekunder gör att Norsgaard leder touren fyra sekunder före Lucinda Brand och sex före Lotte Kopecky.
Fahlin var tia i mål men ligger elva i sammandraget eftersom det också delades ut bonussekunder vid två spurtpris längs banan, och där tog Örebrocyklisten bara två mot Lizzie Deignans fyra, vilket gjorde att brittiskan knep en placering. Fahlin har 15 sekunder upp till Norsgaard. Ingen av lagkompisarna i FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope kom med i utbrytningen, men både Clara Copponi, Marta Cavalli och Jade Wiel var med i klungan som kom i mål minuten bakom. Maëlle Grossetête var drygt sex minuter bakom.
I morgon väntar två varv på en 62 kilometer lång slinga, med en riktigt bitiga stigning och en rejäl slakmota (Dürrenberg med 79 höjdmeter på 900 meter och Kaltenborn med 108 höjdmeter på 2,3 kilometer) med start och mål och varvning i Gera. Totalt består tävlingen av sex etapper, tisdag–söndag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: