Inget Tour of Norway för Fahlin – comebacken får vänta

Jag har ju tidigare uppmärksammat att Emilia Fahlin stått med i FDJ–Nouvelle Aquitaine–Futuroscopes preliminära laguttagning till Tour of Norway, och i dag twittrade det franska stallet ut en bekräftelse på att hon skulle delta. Men bara minuter senare raderades den, och en ny trupp med bara fem cyklister (normalt startar man med sex) skickades ut. Därmed står det klart att Fahlin, som inte synts till sedan beskedet att hon avstår OS, inte kommer göra comeback den här veckan heller (åtminstone inte i Norge, stallet är också anmält, men har inte bekräftat laget för, den lite mindre tävlingen La Périgord i Frankrike.. Åtminstone inte i det fyra dagar långa världstour-etapploppet i Norge, där FDJ i stället matchar Cecilie Uttrup Ludwig, Marta Cavalli, Stine Borgli, Brodie Chapman och Eugénie Duval (i princip det starkaste man har, vid sidan om Fahlin). Orsaken till frånvaron är lite oklar eftersom Fahlin mig veterligen inte gett några intervjuer senaste månaden.
På tal om FDJ-stallet gick de i går ut med att de värvat Grace Brown inför nästa säsong (och 2023). Sedan tidigare har Fahlin, Uttrup Ludwig, Cavalli, Borgli, Chapman, Duval, Clara Copponi, Marie Le Net, Évita Muzic och Jade Wiel kontrakt med stallet över nästa säsong.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: