Nattcupen blir riktig tävling igen – här är hela programmet för vinterns orientering

I vintras var det väldigt viktigt att orienteringscupen Ullmax vinterserie (även känd som Nattcupen) inte var en tävling, utan träningstävlingar, och det fick absolut inte räknas poäng (och varje tävling var tvungen att heta ”delomgång” istället för ”deltävling” …). Trots att arrangemanget i övrigt var i princip detsamma som alla andra år så innebar de förändringarna att man kunde köra på trots tävlingsförbudet som redde som en pandemirestriktion (och som lamslog stora delar av motionsidrotten i Sverige, men som tur var alltså inte länets orientering). I vinter ska allt förhoppningsvis bli som vanligt igen, och jag kan då slippa min gerilla-poängräkning på bloggen – ni kanske minns att OK Orions Anton Johansson (som bor i Örebro, är sambo med Ellinor Tjernlund, men alltså fortfarande tävlar för Jämjöklubben) och KFUM Örebros Lovisa Gustafsson tog hem cupen enligt min uträkning. Nu har hur som helst programmet släppts för säsongen 2021/22 och det inleds med en dagtävling i Nora söndagen den 28 november. Därefter hinns också en nattävling i Örebro, i Hagabys regi, med onsdagen den 8 december innan det är dags för jul- och nyårsuppehåll. Därefter följer ytterligare sex tävlingar: I Örebro (Almby) onsdagen den 12 januari, i Pålsboda (OK Tylöskog) söndagen den 23 januari, i Lindesberg onsdagen den 2 februari, i Askersund onsdagen den 16 februari, i Hallsberg onsdagen den 2 mars och i Örebro (KFUM Örebro söndagen den 13 mars). Mer information lär komma på Eventor eller på Örebro läns orienteringsförbunds hemsida vad det lider, än så länge har jag plockat från OK Milans hemsida.
På den hemsidan kan man också läsa att Therese Korkeakoski totalvann Slutskubbet, en kontrollplockningstävling med spegelvänd karta (!) som avgjordes som en roligare säsongsavslutning för orienteringen i Nora i söndag. Korkeakoski hittade alla 20 kontrollerna på 37.56, nästan tre minuter snabbare än veteranen Per Eklöf på andraplatsen (ingen annan fick med sig fler än 17 kontroller inom stipulerad maxtid).
Till helgen avgörs Smålandskavlen (i Gränna) som normalt är en kul säsongsavslutning men som i år dessutom är den största svenska bredstafetten eftersom både Tiomila och 25-manna blivit inställda (i fjol blev även Smålandskavlen inställd). Tisaren har både herr- och damlag anmälda, och kan absolut göra som 2018 och ta en pallplats (då tvåa med Lilian Forsgren, Lovisa Persson, Rebecka Nylin, Ellinor Tjernlund och Josefin Tjernlund i laget) på damsidan, om alla de stora namnen ställer upp. Än så länge är ingen laguppställning inlämnad på damsidan, men herrlaget ser ut så här: Filip Jacobsson, Valter Pettersson, Johan Aronsson, Daniel Attås, Daniel Forsgren. Som vanligt löps de två första sträckorna i mörker på söndag kväll och följs av omstart, med jaktstart, över tre dagsträckor på söndag förmiddag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: