Julaftonsorientering, juldagsparkrun och Skinksvängen på annandagen – så undviker du att bli stillasittande under julhelgen

Julen är här – men tävlingarna tar som tur var inte uppehåll. Vill man så kan man springa tävlingslikt i dagarna tre. På julafton arrangerar flera föreningar olika sammankomster, men Karlskogaklubben OK Djerfs julorientering är den enda (som jag hittat) som är öppen för vem som helst. Jag sprang den tio år i rad när jag bodde i Karlskoga, kommer avstå i år men rekommenderar den för alla. Brukar vara lätta och trevliga stadsorienteringsbanor (men det gäller att förbereda sig, för det är någon typ av mobiltelefonbaserat app-system som gäller i stället för ”riktiga” kontroller i år) och julfika efteråt. Starten går 9.30. Alltihop utgår från Djerfs klubblokal vid Näset i Karlskoga

juldagen, samma tid (ja, samma tid som alla lördagar, 9.30), är det Örebro parkrun, ett som alltid gratis femkilometerslopp med tidtagning på kontrollmätt bana med start och mål vid Naturens hus/gamla oljehamnen i Örebro. Glöm bara inte din streckkod!

Och på annandagen är det dags för Skinksvängen, Degerfors OK:s klassiska tävling som precis som alltid arrangeras vid klubbstugan i Råbäck. Skinksvängen startades av Olle Hävert 1973 och arrangerades 47 år på raken innan den i fjol blev coronainställd. Nu gör den comeback, och jag förutsätter att det blir till minne av Olle som i maj i år avled vid den aktningsvärda åldern 99. Traditionellt var tävlingen en skidorientering, men snöbristen har gjort att den gradvis – först från år till år när så krävts, numera permanent – övergått till att vara en vanlig ”fotorientering”. Man kan efteranmäla sig på plats, eller på förhand via eventor. Masstart 10.00 för alla tre klasserna.

Därefter är det bara att börja ladda för Sylvesterloppet i Nora på nyårsafton och en ny parkrun på nyårsdagen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: