Nora-Nilsson vann julskinkan – men Pettersson tog hem tävlingen

Charlotte Nilsson, OK Milan. Där har ni vinnaren av förstapriset, en julskinka, när den 48:e upplagan av orienteringstävlingen Skinksvängen avgjordes i Råbäck, strax utanför Degerfors, på annandagen. Nilsson springer normalt i D10-klassen och var bland annat sexa i ålderklassen i sprint-DM i år, men sprang nu den korta banan där hon blev sjua (skinkan lottas ut bland samtliga som fullföljer).
På långa banan, som mätta 5,5 kilometer, blev det som väntat en uppgörelse mellan de två största orienteringstalangerna som 0586-regionen fått fram senaste tio åren: Degerforssonen Filip Jacobsson (som sedan ett gäng år springer för OK Tisaren) och karlskogingen Rasmus Pettersson (båda har gått på orienteringsgymnasiet på Alléskolan i Hallsberg).
Det var masstart och Jacobsson satte tempot till de två första av de 13 kontrollerna, men tappade sedan nästan en minut innan Pettersson började leta efter åttan på fel ställe och Jacobsson smet förbi igen och tog den tre sekunder före. Men sedan vred Pettersson upp tempot igen och gick ifrån med 45 sekunder. Huskvarnas Victor Hansson tog tredjeplatsen, nästan 5,5 minuter bakom tätduon. Inga damer sprang långa banan, men Västvärmlands Maria Dåverhög var fyra på mellanbanan och Tisarens Johanna Henriksson tvåa på korta.
För Pettersson blev det en dubbel eftersom han också vann Djerfs julaftonsorientering knappt tre minuter före klubbkompisen (i OK Djerf) Linus Bodin-Liliegran som i dag vann mellanbanan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: