Ekströms nya formbesked – vann tremil i Finland (och skridsko-SM avbröts på grund av stekande solen)

Dåligt med skidlopp i Sverige vid sidan om Tjejvasan den här helgen? Då åkte Axel Ekström till Finland och vann en tremil, med masstart, utanför huvudstaden på söndagen. Jag har inte hittat någon resultatlista, men av loppets inlägg på instgram framkommer det att den världscup- och Tour de ski-meriterade Klockhammaråkaren vann närmast före Juho Neuvonen och Markus Kasanen, två killar på hyfsad nationell finsk nivå, som tävlat en del i skandinaviska cupen. Ekström kommer ju närmast från starka resultat i Sverigecupen i Skövde, och bör få chansen i Svenska skidspelen i Falun om två veckor, om inte redan i Holmenkollens femmil på lördag.

Under den första dagen av Öppet spår – i strålande väder men med bitvis halvdåliga spår, enligt de rapporter jag fått – var Julia Johnsson (6.51.04) och Fredrik Samuelsson (4.52.39) snabbast av herråkarna. Karlslunds (och i orienteirngssammahang OK Milans) Per Eklöf var näst snabbast av herrarna med 5.07.34, medan Garphyttans ungdomar Alexander Macdonald-Larsson och Alfons Wedin provade de nio milen och tillsammans passerade under målportalen på 6.47.46. Emma Löfqvist, som ämnar köra alla fem niomilaloppen mellan Sälen och Mora i vinter, klarade av det andra på 8.12.40 och tar sig i morgon an det tredje. Här finns alla resultat från Öppet spår söndag. I Ungdomsvasans sex klasser blev det inga topp tio-placeringar för länsåkarna.

Skridsko-SM i Stockholm avbröts mitt i, på grund av vädret – som var för fint: ”Solen som stekte över ÖIP tog hårt på isen, vilket innebar att det blev för osäkert att tävla”, skriver Svenska skridskoförbundet. Seniorerna hann inte köra någonting på söndagen, vilket gjorde att bara en av de fyra guldmedaljerna på herr- respektive damsidan han delas ut. ”Vi kommer att meddela hur vi kommer att göra med allround- och distans-SM vid ett senare tillfälle”, skriver förbundet vidare. Ola Röjler låg ju sexa i allround-SM efter första dagen, medan Johan Röjler (och Nils van der Poel) hade valt att avstå helgens tävlingar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: