Konditionsbloggen på ny sida (och trist besked för Ekström inför världscupfinalen)

Får erkänna att det är lite baksmälla efter Vasaloppet en sådan här dag (och allround-VM i skridsko, för oss som följde det) – men konditionsidrottsvärlden rullar så klart vidare. Till helgen hade jag väntat mig att få se Axel Ekström i världscupfinalen tillika Svenska skidspelen i Falun – men tji fick jag. Trots de fina resultaten i Sverigecupen i Skövde senast hittade landslagschef Anders Byström och de andra i ledningen tolv andra åkare som gick före till lördagens 15-kilometers på Lugnet. Därmed får Ekström istället ladda om för … tja, jag vet inte om det blir så många större tävlingar före SM-veckan i Piteå 23–28 mars. Skulle vara om han väljer att flyga till Island för finalen i skandinaviska cupen då, men det känns väl lite tveksamt. Oavsett innebär dagens besked att Ekström för första gången sedan säsongen 2015/16 – hans första som senior – går igenom en hel vinter utan att få en enda chans i världscupen; och det samma år som han gick in i med en uttalad satsning att ta sig till OS.

För övrigt får jag passa på att hälsa välkommen till den nya Konditionsbloggen, som egentligen är en förlängning av den gamla som blivit utslängd från NA:s servrar. Nu står den på egna ben men är ändå i symbios med tidningen. Vi får se om jag lyckas få till designen något snyggare. Sprid gärna den nya adresse – konditionsbloggen.com.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: