Klart: Länet får äntligen triathlon igen (och Ahlsson klev av i Kroatien)

I går kom beskedet att det efter några tunna år äntligen kommer att arrangeras åtminstone ett triathlon i länet 2022. En gång i tiden fanns det ju några att välja mellan – Hälleby var en kulttävling, Kilsbergen triathlon som sedermera blev Örebro triathlon har lockat en hel del fina namn och snart nog varenda konditionsidrottare från länet har väl någon gång mätt krafterna i folkfesten Utmaningen under Noradagarna. Lägg därtill Vretstorps och Dalkarlsbergs mysiga arrangemang uppe vid Gallabergssjön och ute i Viker.
Men Hälleby har lagt ned, Örebro och Vretstorp ligger i malpåse och
Viker och Nora har två senaste åren tvingats ställa in sina arrangemang på grund av pandemin. Årets Noradagar arrangeras 6–9 juli, så räkna med tävling på fredagskvällen den 8 juli, även om inget ännu kommunicerats.
Vad som däremot blev helt klart på torsdagskvällen är att Vikers triathlon (eller Vikersmästerskapet i triathlon, VMT, som tävlingen egentligen heter) blir av lördagen den 16 juli med start 11.00. Det skriver arrangörsföreningen Dalkarlsbergs IF på sin facebooksida. Tävlingen är (har åtminstone tidigare varit, det finns ingen information om årets lopp) en sprint över 200 meter simning i 8,5 kilometer cykling från Älvhyttan till Skrekarhytta och cirka två kilometer löpning på en ut-och-tillbaka-bana. i senaste resultatlistan som finns tillgänglig på nätet avverkades sträckan på under 26 minuter (herrar) och under 28 minuter (damer).
Dalkarlsberg meddelar också att fjolårets förstagångsarrangemang Gruvloppet inte blir av något mer (det ersätts tidsmässigt av triathlonet) men att Utmattningen, ler- och trailtävlingen med hinderbaneinslag, som vanligt kommer att arrangeras på höstkanten, i år den 17 september.

Det blev inte mer än 1 500 meter cykling i etapploppet Istarsko proljece för Jacob Ahlsson. Efter att ha känt sig för i torsdagens tempoprolog på ett flygfält, där han inte tog i och fick näst sämsta tiden, valde han att inte starta dagens linjeetapp. Allt på grund av en förkylning. Man kan tycka att lillebror Jonathan borde ha tagit platsen från början, men han har inte kommit igång ordentligt efter sin covidsjuka och har åkt hem till Sverige för att återhämta sig. Därför får Motala AIF–Serneke–Allebike genomför etapploppet med bara fem man. Ett riktigt bakslag för bröderna Ahlsson som hade sett fram emot just det här etapploppet mycket (det borde passa deras klättrarprofiler bra), och som båda var tänkta att få köra. Teamet är också anmält till en fyra dagar och fem etapper lång tour i Nederländerna, med start på torsdag – Olympia’s tour (det är sista internationella tävling som laget med säkerhet kommer att köra, även om det givetvis kan bli mer senare under säsongen).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: