Lindh vann på Cypern, Gillman i Ånnaboda och dags för årets första supervecka i länsidrotten

Jag har ju skrivit en hel del om Matthias Wengelins och Axel Lindhs våräventyr på Cypern genom åren, men i år blev det inget Cyprus sunshine cup för Örebroduon. I stället var Lindh i helgen på plats i Turkiet och körde dubbla tävlingar i Alanya. Och snacka om att han inledde säsongen på bästa sätt när han på lördagen vann han en kortdistanstävling (Theodora mtb cup, med en knapp halvtimmes åktid, med hela 24 sekunder ned till slovaken Matej Ulik på andraplatsen (där bakom var det jämnare). Som belöning fick han en stor klase bananer. På söndagen följde han upp med en femteplats i en tävling över olympisk distans (Velo Alanya mtb cup), drygt 1,5 minuter bakom segrande tysken Niklas Schehl och 18 sekunder bakom lillebror Vilgot Lindh på fjärdeplatsen. ”Gick ut lite hårt med hybris från gårdagen. Stressade i den svåra climben och fick springa flera varv. Men kände mig helt okej i övrigt”, skriver Lindh på instagram. Tolkar jag saken rätt så stannar han kvar i Turkiet och tränar i veckan för att sedan köra crosscountrytävlingen Kepez uluslararasi dag bisikleti yarisi till helgen.

I helgen avgjordes också ett par ungdomstävlingar i längdskidor hemma i länet – Hälleforsrännet på lördagen och Kilsbergsloppet på söndagen. den sistnämnda hade en seniorklass där Garphyttans egen Adam Gillman kom hem och ställde skåpet med tio kilometer på knappt 26 minuter. Klubbkompisarna Måns Bergqvist och Alma Olsson vann juniorklasserna på 31.15 respektive 35.52 medan Linus Wedin och Ellen Olsson vann äldsta ungdomsklasserna, för 15-16-åringar och över halva distansen på 15.29 respektive 17.38. I Hällefors var 16-åringarna de äldsta, och där blev det dubbelt Filipstad genom Tilda Eriksson och Julius Forsell.

Det om helgen som gick. Nu väntar en rätt intensivt tävlingsvecka, med massor av intressanta tävlingar för länsatleterna: Redan i morgon, tisdag, börjar skidorienterings-VM med Elin Schagerström och ungdoms-EM med Nelly Mårtensson (och tävlingarna fortsätter resten av veckan). På onsdag gör Emilia Fahlin äntligen sin comeback och årspremiär i belgiska Nokere koerse, och samtidigt avslutas årets Tour de Kif med en bonusetapp som inte räknas i totalen. På torsdag startar etapploppet Olympia’s tour i Nederländerna, där Jacob Ahlsson eventuellt kommer att köra för Motalas continentallag (det fortsätter veckan ut) och hemma i Tybblelundshallen avslutas Inneserien med 3 000-meterslopp. På lördag kör Filip Danielsson, efter den plötsliga långloppssuccén, klassiska Birkebeinerrennet, och i länet är det dags för både långloppscupens premiär, och distriktsmästerskap i maraton, i Nora marthon och SK Winners avslutningstävling i skridsko. Och på söndag är det Varvetmilen, Göteborgsvarvets seedningslopp, på Väster i Örebro. En riktig supervecka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: