Aggressivt FDJ fixade ny topp tio-placering – och här är Danielssons nästa långloppsutmaning

FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futurscope, Emilia Fahlins franska proffslag, sparar sannerligen inte på krutet under den här vårsäsongen. Det är stenhård attack för det mesta. Både Victorie Guilman och Brodie Chapman provade utbrytningar i protourtävlingen Dwars door Vlaanderen (”Tvärs igenom Flander”) i dag, och i slutet hjälpte Cecilie Uttrup Ludwig – som normalt är kapten men som trivs bättre på backigare banor – fram franska 22-åringen Marie Le Net till en sjundeplats som, tillsammans med hennes åttondeplats i sammandraget i Belgium tour i fjol, lär vara karriäens höjdpunkt så här långt. Sjundeplatsen var stallets 21:a topp tio-placering den här säsongen – men första segern dröjer, hittills är Uttrup Ludwigs två andraplatser i etapploppet Setmana Valenciana bästa resultatet.
Fahlin hade en lite mer undanskymd roll, i varje fall sett till det som framgick i tv. Hon och Maëlle Grossetête rullade till slut i mål nio minuter bakom täten, i den sista klungan (gruppetton på cykelspråket). Det bokfördes som en 99:e-plats, vilket förstås bara är av akademiskt intresse. Nästa helg är det dags för Amstel gold race, men först lär Fahlin behöva lite återhämtning efter fem tuffa tävlingsdagar på två veckor efter drygt åtta månaders frånvaro från proffscykeltouren.

Efter framgångarna i Wadköpingsloppet, Engelbrektsloppet och Skinnarloppet testade ju Filip Danielsson vingarna både i Vasaloppet och Birkebeinerrennet – men den här helgen är han tillbaka på nationell nivå och kör nya 55-kilometersloppet Lofsdalen epic (med en fantastisk bansträckning som jag, i stora delar, själv åkte häromåret, som en trevlig eftermiddagstur). Eftersom längdskidsäsongen i stort är över (det återstår, förutom några långlopp, bara Sverigecupen i Sollefteå och Fjälltoppsloppet i Bruksvallarna med sprintstafett-SM) kommer flera av de traditionella åkarna och kör: I startlistan märks förutom Danielsson namn som Björn Sandström, Gustaf Berglund och så Zinkgruvanfostrade sprintern Markus Johansson (som tävlar för Offerdal).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: