Regborn tvåa i Tibro – dagen efter sin snabbaste landsvägsmil (och Larsson tog ny DM-titel)

Vad gör man dagen efter att man sprungit sitt livs snabbaste landsvägsmil (på 30.08)? Tja, man kan ju alltid åka till Tibro och springa orienteringstävling. Martin Regborn ställde upp i Tibrotrippelns långdistans, och blev för andra dagen i rad tvåa, nu 44 sekunder bakom Emil Auselius, Bradryds SOK. ”Försökte flyta på i ett hyfsat bra tempo utan att pressa. Kroppen fortfarande inte helt responsiv men inga bakslag av urblåsningen igår så förhoppningsvis har det släppt till nästa helg”, skriver Regborn i sin offentliga träningsdabok på Strava, där han för övrigt betecknar det orienteringstekniska utförandet som ”halvtaskig” efter några mindre bommar som sammantaget kostade segern. Till saken hör ju, som jag var inne på i förhandsinlägget inför Startmilen, att han i början av veckan kom hem från ett läger i Spanien med en förkylning i bagaget.
Tisarens Valter Pettersson, som egentligen är junior, sprang med seniorerna i dag och blev tia, 7,5 minuter bakom Auselius.
Tisarens Emil Larsson blev tvåa i yngre juniorklassen, H18, och Djerfs Ella Laine vann för andra dagen i rad den äldre ungdomsklassen, D16 (i H16 var det länslöpare på tredje, fjärde, femte, sjätte och sjunde plats i form av KFUM Örebros Edvin Halldin, Lindebygdens Axel Thybeck, Tisarens Robin Helmersson, Tylöskogs Viggo Holmberg och Djerfs Edvard Pelander – bra spridning!).

Utanför Eskilstuna tog Viktor Larsson för andra dagen i rad DM-guld i mountainbikeorientering i Södermanlands-distriktet, nu i sprint. Ex-örebroaren som precis är tillbaka efter sina hjärtproblem var i dag dessutom tvåa i själva tävlingen (där majoriteten av deltagarna inte kom från Södermanland), bara 14 sekunder bakom segrande Patrik Svedberg, Gävle, och 1.40 före Garphyttans Marcus Jansson (Sveriges främsta mountainbikeorienterare på herrsidan). Örebroaren Karin E Gustafsson, som också tävlar för Garphyttan, blev sexa.

I övrigt var det en rätt tunn lördag, ur läns-konditions-idrottsligt perspektiv. Starts David Berg och Elin Österman var förvisso nere i Paris och sprang maran, på 3.10.23 respektive 3.24.43 (personligt rekord med marginal). Men annars? Nja, inte mycket som jag lyckats nosa upp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: