Ekström, Törnqvist och Berg – här är allt att hålla koll på inför NA:s sändning av skidfesten

Med start på fredag avslutas Sverigecuperna – både för seniorer och juniorer, i längdskidor i Sollefteå. Seniorerna kör en minitour över dagarna tre medan juniorerna kör en fristående sprint på fredagen följt av distanslopp på lördagen och jaktstart på distansloppet på söndagen (för seniorerna vägs alltså även resultatet i sprinten in som underlag för jaktstarten). Sprinten går i klassisk stil för alla, lördagens distanslopp i fristil och söndagens jaktstart i klassisk stil.
Över alla åldersklasser är Garphyttans Elin Törnqvist den som ligger bäst till i sammandraget inför finalen, med en 13:e-plats i den äldre juniorklassen D20. Hon har ju haft en grym utveckling under säsongen, den först av två i åldersklassen, och toppade med en sjätteplats i distansloppet i fristil på junior-SM för tre veckor sedan. Nu är hon anmäld till alla distanser, och lördagens lopp lär vara det som passar henne bäst. Kanske ändå att nyblivna ungdoms-OS-bronsmedaljören Ludvig Bergs start i fredagens sprint är höjdpunkten ur länssynvinkel på juniorsidan – men mot sig i kampen om segern har han bland andra nyblivna svenska mästaren (bland seniorer) Edvin Anger (som nu alltså är tillbaka i juniorklass för sina allra sista tävlingar där).
På seniorsidan är Axel Ekström förstås hetaste namnet efter SM-silvret i stafett för ett par veckor sedan. Han kör ju i princip bara sprint just när det handlar om sådana här minitourer, men har absolut chans att gå till kvartsfinal på nationell nivå. Huvudfokus lär dock vara lördagens fristilslopp, eftersom det är skejten som funkade överlägset bäst för honom i vinter. Just i sprinten är ju Zinkgruvanfostrade Markus Johansson det stora namnet att hålla koll på, han tog sig till semifinal med klar mersmak vid SM.
Övriga anmälda från länet är Garphyttans Adam Gillman, Lucas Lennartsson, Marcus Lennartsson och Mattias Törnqvist på seniorsidan, och Nelly Mårtensson (ungdoms-EM-åkare i skidorientering nyligen), Anja Andersdotter, Alfons Wedin och Alexander Macdonald Larsson i juniorklasserna, där även Granbergsdals Simon Nilsson finns med.
De aktuella spårkartorna från Hallstaberget finns här och sändningarna (NA sänder rubbet) finns här.


Ett svar till “Ekström, Törnqvist och Berg – här är allt att hålla koll på inför NA:s sändning av skidfesten”

  1. […] Missa inte att NA sänder allt från finalen i Sverigecupen i längdskidor, för seniorer och juniorer, från Sollefteå i helgen. Startlistorna för prologen till fredagens sprint (som vi dock inte sänder – kvalet alltså, däremot själva sprinten med start vid elva) finns här. Fredagens sändning hittar ni här. Och mitt förhandssnack återfinns här. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: