Anmälan till Tiomila stängd – här är alla länslagen (Djerf gör comeback efter 14 år – har 15-åring på långa natten)

Vid midnatt mellan fredag och lördag – samtidigt som orienterarna var ute i skogen och jagade natt-SM-medaljer – stängde anmälan till Tiomila i Ånnaboda som nu är mindre än två veckor borta. Till herrstafetten (där damer också får springa), med tio löpare i varje lag, är 305 lag anmälda, i damstafetten, med femmannalag, finns 315 lag anmälda och i ungdomsstafetten, med fyra sträckor och fyra–sex löpare per lag, har 263 löpare anmälda. Alla svenska, finska och norska lag som är något att hänga i granen är förstås anmälda. Från länet?
I herrklassen: Tisaren två lag, KFUM Örebro två lag, OK Milan, OK Djerf.
I damklassen: Tisaren två lag, KFUM Örebro två lag, OK Djerf ett lag plus lånar ut löpare så Dalaporten, från Grängesberg, får ihop ett lag.
I ungdomsklassen: Tisaren två lag, KFUM Örebro tre lag, Almby två lag, OK Milan, OK Tylöskog, OK Djerf ett lag plus lånar ut löpare så värmländska IK Viking får ihop ett lag, Lindebygden ett kombinationslag med småländska Emmaboda Verda.
Saknas gör lag från Hagaby som är med och arrangerar och har alltför stor terrängkännedom. Störst förhoppningar ska man naturligtvis ha på Tisarens damlag, som prenumererade på pallplatser under Simon Nigglis dagar i klubben och senast tävlingen ägde rum, 2019, var tillbaka på topp tio.
21.00 på fredagskvällen den 6 maj, dagen före startskotten, ska laguppställningarna var inlämnade, men redan nu har OK Djerf presenterat sin. Karlskogaklubben har fått ihop ett helt eget tiomannalag för första gången på 14 år – och Rasmus Pettersson, som är den löpare i klubben som är klart närmast den svenska eliten, kommer så klart att springa öppningssträckan medan 15-åriga Edvard Pelander, som var trea i H16-klassen på Zinkgruvemedeln i går, får ta hand om långa natten. Men i laget finns också fyra löpare som faktiskt var med i Djerflaget även 2008 (då Pelander bara var ett år gammal …): Göran Svensson, Henrik Lindblad, Per Jansson och Håkan Pettersson. Den gången blev det en 178:e-plats av
För den som vill förkovra sig inför Tiomila finns massor att läsa på tävlingens egen hemsida – till exempel att det är klart att hela tävlingen sänds i Viaplay.

Och apropå orientering: Missa inte att det är dags för den andra av Milans poängtävlingar i morgon. Filip Dahlgren är anmäld för att jaga andra raka segern.


Ett svar till “Anmälan till Tiomila stängd – här är alla länslagen (Djerf gör comeback efter 14 år – har 15-åring på långa natten)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: