Fahlin går in i andra delen av säsongen – kör franskt etapplopp med start i morgon

Emilia Fahlin kör igång andra delen av sin säsong i morgon, och det ser ut att bli två hela veckor i Frankrike. Det startar hur som helst med Bretagne ladies tour i just Bretagne, förstås. Ett fem dagar långt etapplopp med fyra 115–125 kilometer långa linjeetapper och ett tempolopp över 19,5 kilometer mitt i, och har internationell tredjenivå-status, nivån under världs- och protourerna.
Det återstår att se vilken form hon hunnit upp i efter att ha tävlat igång med sex tävlingar under mars och april efter att ha varit borta i nästan nio månader på grund av utmattningssyndrom. I de sex tävlingarna körde hon uteslutande som hjälpryttare, och aldrig för egna resultat – som ett led i att känna sig för och komma tillbaka.
Etapperna som väntar:
Tisdag 3 maj:
126 kilometer med start i Sarzeau och mål i Bignan. Totalt sett ett gäng höjdmeter, men inga jättestigningar efter den till Cote de Cadoudal (109 höjdmeter på 1,7 kilometer) halvvägs. Etappen avslutas med fem varv på en sju kilometer lång slinga.
Onsdag 4 maj: 123 kilometer mellan Quimperlé och Inzinzac-Lochrist. Böljande etapp med några tuffa små backar och fem avslutningsvarv med motlut upp mot mållinjen.
Torsdag 5 maj: 19,5 kilometer tempolopp med start och mål i Locronan. Börjar uppför, med 77 höjdmeter på 243 meter. 140 höjdmeter nedför innan det blir lite slakmota tillbaka. Det blir första gången Emilia Fahlin kör ett tempolopp sedan tredjeplatsen på tempo-SM 2020, ett resultat den gamla tempospecialisten var rejält missnöjd med den gången.
Fredag 6 maj: 124 kilometer med start i Loudéac och mål i Pontivy. Inleds med ett par rejälare backar på första fem milen och följs av ytterligare lite kupering innan det är dags för fem spurtvarv som innehåller en backe på 30 höjdmeter över 600 meter löpning, men mållinjen ligger på botten.
Lördag 7 maj: 115 kilometer med start i Rennes och mål i Vitré. Här är det småkuperat hela vägen, och motluten är rätt branta även om de inte är långa. Den här gången är det sex rundor på ett målvarv som är drygt åtta kilometer långt och som innehåller några småbackar.
Vid sidan om Fahlin ställer FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope upp med italienska nyförvärvet Vittoria Guazzini, som var trea i Le Samyn, och en fransk kvartett där Marie Le Net, som var sjua i Dwars door Vlaanderen, sticker ut. Övriga är Victorie Guilman, Maëlle Grossetête och Jade Wiel. Det återstår att se vem teamet kör för och om Fahlin får någon möjlighet att köra för eget resultat.
Många av de största teamen avstår den här tävlingen, men det ger i stället andra möjligheter. Ytterligare tre svenskor finns till start: Julia Borgström, som startat säsongens så fint, för AG Insurance, Hanna Nilsson för Ceratizit-WNT och Caroline Andersson för Team Coop-Hitec.
Någon vidare tv-produktion är nog tyvärr inte att vänta från tävlingen.
Efter etapploppet (som blir Örebrocyklistens första sedan Thüringen runt i maj i fjol) är Fahlin också anmäld till La Classique Morbihan och GP du Morbihan 13 respektive 14 maj, två endagstävlingar som också avgörs i Frankrike.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: