Stark start för Fahlin och laget i Bretagne – och Terrängserien tillbaka i Glanshammar

Det blev en bra start för Emilia Fahlin och hennes franska klubblag FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope när Bretagne ladies tour på tisdagen inleddes med en 125,6 kilometer lång etapp från Sarzeau till Bignan. Någon racerapport har jag inte hittat, så jag vet inte jättemycket om hur tävlingen utvecklades, men den avslutades i varje fall med en klungspurt där FDJ körde för italienska 21-åriga stjärnskottet Vittoria Guazzini (som är regernade italiensk U23-mästare och som var trea på Le Samyn i mars). Hon sattes upp en i bra situation och var den enda som verkligen tog fajten mot startfältets vassaste och mest rutinerade cyklist, 35-åriga ex-världsmästaren Marta Bastianelli, som ändå höll undan till seger. Men Guazzini tog andraplatsen och skrapade dessutom ihop sex bonussekunder under dagen som gör henne till tvåa i sammandraget, ledare av ungdomstävlingen och tvåa i poängtävlingen. FDJ hade hela laget med i tätgruppen, bland annat Fahlin som var 30:e cyklist över linjen, och tog ledningen i lagtävlingen medan Victorie Guilman och Jade Viel är tvåa och trea i bergspristävlingen.
Dagens etapp sändes på tävlingens facebooksida, och detsamma gäller troligtvis morgondagens 122,6 kilometer långa etapp mellan Quimperlé och Inzinzac-Lochrist. Start vid 13, tror jag.

Jag hade helt missat att den Terrängserien ute i Glanshammar startat upp igen efter corona, och faktum är att det i kväll redan var dags för den tredje av fem deltävlingar. Några resultat från kvällen har inte ramlat in på nätet än, men från två tidigare tisdagar kan noteras att Maria Nagle (10.37) och Henrik Eknor (9.10) noterat de snabbast tiderna över de 2,5 kilometerna och att Nagle leder damklassen på maximala 22 poäng (närmast före Lisa Brorson som fått ge sig med 32 respektive 20 sekunders marginal) medan Richard Estarp leder herrklassen eftersom Eknor bara varit med en gång. Men framför allt är tävlingen till för ungdomar, och sju-, nio- och elvaårsklasserna har varit välfyllda.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: