Ledning i tre klasser trots att Fahlins lagkompis kraschade på upploppet – i morgon väntar tempolopp

Marta Bastianelli visade att gammal är äldst (och mest meriterad är starkast) och tog på tisdagne hem även den andra etappen av Bretagne ladies tour, det franska etapploppet som Emilia Fahlin just nu kör. Fahlins stall FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futurocsope hade med både gårdagstvåan Vittoria Guazzini och Marie Le Net i den 13 cyklister starka utbrytningen, och Guazzini försökte återigen utmana Bastianelli om segern men gick in lite för fort i 90-graders-vänstern 40 meter före mål och drog rätt in i kravallstaketet. Le Net hade offrat sig i jobbet för att få fram henne tid, och de båda hamnade därför längst bak i tätgruppen (Guazzini ledde cykeln i mål gåendes, men såg ut att vara okej). Fahlin var med i den drygt 60 cyklister stora huvudklungan som var 36 sekunder bakom täten i mål, och noterades som 40:e över linjen efter 122,6 kilometer mellan Quimperlé och Inzinzac-Lochrist.
I sammandraget är hon 35:a (vilket bara är av akademisk betydelse, men okej – hon har samma tid som 18:e-placerade Femke Markus och därmed en chans till en topp 20-placering) medan Bastianelli nu har 13 sekunder på Guazzini (via tio bonussekunder i dag). FDJ:s Victorie Guilman leder bergspristävlingen, Guazzini ungdomstävlingen och laget, inklusive Fahlin, lagtävlingen.
I morgon finns möjlighet att göra stor skillnad i alla de där tävlingarna eftersom det vankas 19,5 kilometer långt tempolopp med start och mål i Locronan. Fahlins första tävling på tempohojen på nästan två år, sedan SM 2020.

Det saknas fortfarande resultat från Terrängserien i Glanshammar i går, men däremot hittade jag sådana från Milans tiomilagenrep, som bjöds parallellt med poängserien i tisdags. Järlas Erik Berzell var snabbast på den långa banan där både Daniel Forsgren, Lovisa Persson och Valter Pettersson passade på att få sig ett genrep ihop med 78 andra.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: