Tvål, choklad och 5 800 kronor till Andersson för fjärde raka segern (och Tove Alexandersson vann ”hemlig” tävling i Örebro)

I helgen avgjordes, utöver den radda tävlingar jag redan redogjort för på bloggen, också säsongens första backyard ultra-tävling i länet – den fjärde upplagan av Vinkbo backyard ultra i Karlskoga. Och liksom de tre tidigare upplagorna var det hemmalöparen Filip Andersson som fick motta förstapriset som i år bestod av 5 800 kronor, ägg, hemmagjord tvål och dito choklad. Efter att ha tvingats till 25 varv (och timmar) 2019 och 2021 och 27 varv 2020 krävdes den här gången 26 (174 kilometer) för att bärga segern, ett mer än Köpings Krister Hägg Lahti. Örebroaren Daniel Brånn, som fick se höga förhoppningar grusas på 24-timmars-SM för två veckor sedan, delade andraplatsen med Finspångs Christer Broström och Jönköping Petter Thörne, alla på 17 varv (114 kilometer). Karlskogas Regina Johnson, som gjorde en så stark sexdagarsdebut i höstas, delade noteringen som bästa dam med Köping Erika Väinölä, båda klev av efter 16 timmar.

Bara någon timme herrsegrarna i Tiomila gått i mål på söndagsmorgonen arrangerades i hemlighet, eller i varje fall helt i skymundan, en landslagssprint inne i Örebro (en träningstävling inför sprint-SM till helgen, sprint-världscupen i Borås och sprint-VM i Danmark i sommar), med start och mål vid Bromsplan på norr. Elva damer deltog, och Tove Alexandersson sprang hem segern med 47 sekunders marginal efter knappt 14 minuter och 16 kontroller. Karolin Ohlsson tvåa, Tisarens Josefin Tjernlund, Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund och Lilian Forsgren trea, femma, sexa respektive sjua (även Tisarens Anna Hallmén och Örebroboende Ida Hylander deltog). Herrarna var ju upptagna uppe i Ånnaboda fortfarande, men Jonatan Gustafsson ställde klockan efter att ha varit med i täten av Tiomilas förstasträcka på lördagskvällen och tog sig runt banan, om än fem minuter långsammare än Martin Regborn (som hade arbetat med Tiomila men tagit sig ned för en träning på banan han själv ritat).

Och så har resultaten från förra veckans Terrängserie i Glanshammar trillat in. Maria Nagle var återigen snabbast före Lisa Brorson – men glappet krympte och båda har bättra sina tider: Nagle har raden 10.45–10.37–10.26 medan Brorson har 11.17–10.57–10.30 och glappet har därmed varit 32–20–4 sekunder. Återstår att se hur utvecklingen fortsätter i morgon kväll, när det är dags för näst sista deltävlingen (på herrsidan vann Mikael Hansson på 10.00 i sin första start för året, men tvåan Richard Estarp toppar i sammandraget).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: