Följ Janssons försök att försvara EM-guldet – och så gick det när Moto tour tjuvstartade

Jag sitter på ett flyg under eftermiddagen/kvällen, och därför får resultatrapporteringen från Blodomloppet vänta till i morgon. Men jag har två kollegor som jobbar med tävlingen, så håll utkik på na.se under kvällen!

Jag får dessutom erkänna att jag misstog mig när det gäller mountainbikeorienterings-EM i Litauen, som jag trodde skulle starta med medeldistans i dag. Det gällde bara ungdoms- och juniorklasserna, inte seniorerna. Så regerande Europamästaren Marcus Jansson och de andra får ge sig in i elden först i morgon, då sprint står på programmet. Därefter följer långdistans på lördag och sprintstafett på söndag. Jansson startar sprinten 11.28, svensk tid, och går ut som åkare 59 av 63. Livetiming och allt finns här.

Redan förra veckan tjuvstartade (ja, det betyder alltså bara att jag bommade det) den lokala rullskidcupen Moto tour med en 13 kilometer lång masstart i Fjugesta (under namnet Backyard double, vilket jag antar är en blinkning till backyard ultra-formatet där man springer 6,7 – typ hälften av 13 – kilometer per timme). I Jimmy Axelssons frånvaro var Robert Brundin sedvanligt överlägsen, vann med över minutmarginal (68,7 sekunder) till tvåan Mattias Fritz efter 34 minuters stakning och hade ytterligare lika långt avstånd till trean Patrick Hansson (som var snabbast i veteranklassen). Eftersom Brundin vann alla fyra tävlingarna i fjol så var det här femte raka (han fick ge sig mot Axelsson i sista deltävlingen 2020; de båda har tillsammans vunnit de senaste tolv deltävlingarna – alltså hela vägen tillbaka till när rullskids-JVM-medaljören Ludvig Berg från Karlskoga gjorde ett gästinhopp). Unge Linus Wedin, som bara dagar innan hade tagit silver på korta terräng-DM, slutade åtta. Några damer (Olivia Hansson) kom inte till start.
Vad som inte fanns då, men som finns nu, är ett schema för hela vårsäsongen: Moto tour Den redan avgjorda tävlingen följs av ett lika långt lopp med individuell start i Eker nästa onsdag, den 25 maj, och sedan fortsätter det med tävlingar varannan onsdag: 15 kilometer masstart från Garphyttan den 8 juni och 20 kilometer masstart i Hallsberg den 22 juni. Sista etappen före sommaruppehållet är en 40 kilometer lång masstart i Täby den 2 juli. Hur schemat ser ut i augusti är ännu inte klart.
På tal om Ludvig Berg, nämnd ovan, så presenteras juniorlandslaget i längdskidor för säsongen 2022/23 i morgon.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: