Eklöf har greppet om Milans poängserie inför finalen – och Korkeakoski har redan avgjort (och alla Tisarens stjärnor anmälda till ultralånga SM)

Det blev inget blogginlägg i går på grund av min hemresa från USA, men icke desto mindre sprangs ju den den femte och näst sista av Milans poängtävlingar för året, liksom förra veckan på Stora Mon-kartan (men den här gången den västra delen, skogen man har direkt på höger hand om man svänger av riksväg 50 och följer länsväg 244 in mot Nora).
Jakob Wallenhammar var helt överlägsen på långa banan, vann med nästan tio minuters marginal över den 6,9 kilometer långa sträckan (fågelvägen). Klubbkomipsen, i Hagaby, Samuel Andersson var tvåa men det var Per Eklöf på tredjeplatsen som nu tog kommandot om sammandraget eftersom han var 142 sekunder före fyra Albin Arlebo, KFUM Örebro, i mål och Axel Thybeck inte kom till start. De två är de enda som kan hota honom inför finalen i Nyttorp, just norr om tätorten, nästa tisdag. Eklöf har 6.31 på Arlebo och 11.40 på Thybeck at gå på inför sista tävlingen.
Inga damer kom till start på långa banan, men Milans Therese Korkeakoski var trea på näst lägsta, 74 sekunder bakom segrande Sixten Widmark, Almby. Poängen som Korkeakoski samlade för bedriften innebär att hon redan nu säkrat totalsegern i den klassen.

På lördag är det dags för SM över ultralång distans upp i Edsbyn, och anmälan stänger om några mintuer. Bara Tisaren av länsklubbarna har seniorer med – men vilka löpare sen … Såväl Andrea Svensson som Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlund, Lilian Forsgren som Lovisa Persson har anmält sig, plus Daniel Forsgren och Johan Aronsson. I Juniorklasserna finns JVM-klara Valter Pettersson ihop med Fredrik Glännefors, Emil Larsson och från KFUM ÖRebro Lovisa Gustafsson, HUgo Örn, Johanna Berg och Anton Kruse.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: