Regborn får springa båda individuella VM-loppen – och tre Tisaren-löpare klara för orienteringsskytte-VM

Sju herrar i truppen, men bara fem startplatser på varje distans (tre fria att fördela och två som Isac von Krusenstierna och Emil Svensk har friplatser till). Så har svenska läget inför orienterings-VM sett ut sedan truppen släpptes för två veckor sedan och än har inte Svenska orienteringsförbundet kommunicerat hur de tänker – men nu finns lag anmälda till både knockoutsprinten och den individuella sprinten på Internationella orienteringsförbundets officiella sida. Facit för de båda örebroarna Martin Regborn och Jonatan Gustafsson? Jo, Regborn får springa båda distanserna och VM-debuterande Gustafsson sin bästa, knockoutsprinten där han i fjol var snubblande nära en semifinalplats på EM. Övriga platser fylls av August Mollén (knockoutsprint), Max Peter Bejmer (individuell sprint) och Gustav Bergman (individuell sprint). Till mixedsprinten är lagen ännu inte anmälda, och där kommer det förstås bli högintressant att se hur förbundskapterna resonerar kring de två herrplatserna (Bergman lär vara självskriven, men där bakom känns det öppet även om Svensk var med i både VM-guld- och EM-silverlagen i fjol). Lite lurigt att bedöma formen på löparna när stafetten är den första disciplinen på VM, nästa söndag (den 26 juni). Lagen dit behöver inte anmälas förrän vid lunchtid dagen före, och till knockoutsprinten (tisdagen den 28 juni) och den individuella sprinten (torsdagen den 30 juni) kan ändringar i anmälningarna också göras till dagen innan.

Den 4-8 augusti avgörs VM i orienteringsskytte i Großer Arbersee, i Bayern, och när truppen dit i dag släpptes fanns tre Tisaren-löpare med. Förutom givne Gustav Hindér, som är regerande världsmästare på alla tre distanserna (sprint, långdistans och stafett) så är även Johan Runesson (som bara tävlar för Tisaren i just den här disciplinen) och Nina Hallor uttagna. Mästerskapsdebut i orienteringsskytte för båda, men Runesson har ju tagit VM-guld i vanlig orientering.

Redan i helgen avgörs Jukola, världens största orienteringsstafett, i Finland. Laguppställningarna dit släpps dock inte förrän på fredag eftermiddag, så det återstår att se hur Tisaren kommer att ställa upp sitt förväntade topplag (Josefin Tjernlund/Lovisa Persson/Ellinor Tjernlund/Andrea Svensson?). Ytterst få VM-aktuella löpare lär däremot göra resan till Finland det här året.

Missa inte Gallaberget trailrun som avgörs utanför Vretstorp på onsdagskvällen – det finns ju inte för många traillopp i länet i år. 18.30 går startskottet både för tio- och sexkilometersklasserna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: