SM är slut – dags för SM (med mycket spännande Hagabylag i stafetten)

I går fördelas medaljerna i långdistans-SM i orientering – och bara några timmar senare stängde anmälan till medeldistans-SM som arrangeras utanför Orsa med kval på fredag och final på lördag. Tisaren toppar sin lineup från helgen som gick med Lilian Forsgren och Oskar Andrén, och därmed är hela stjärnkabinettet på plats (tja, strängt taget hade ju även Daniel Attås platsat, men annars är alla på plats) med Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund, Josefin Tjernlundl Lovisa Persson, och i juniorklasserna Valter Pettersson och Fredrik Glännefors. Addera Martin Regborn, Jonatan Gustafsson och Anton Johansson, som alla tagit medaljer på VM eller EM i sommar, och förre världsmästaren Jerker Lysell så finns det väldigt, väldigt många medaljkandidater med länsanknytning på startlinjen. Totalt är hela 819 orienterare anmälda till de sex klasserna (seniorer, äldre juniorer och yngre juniorer, herrar och damer).
På söndag avgörs stafett-SM, och där har Hagaby redan lämnat in en högintressant herrlaguppställning med Jakob Wallenhammar på förstasträckan följd av Filip Dahlgren på andra och Martin Regborn som ankare. I DM-stafetten förra helgen saknades Dahlgren, men Wallenhammar och Regborn vann sina sträckor och sprang in de nästan sju minuter som Johan Lindgren hade tappat till täten på förstasträckan för seger med nästan fyra minuters marginal. Det ska bli spännande att se vad grabbarna räcker till i SM. Tisaren har anmält två herr- och två damlag och KFUM Örebro två herrlag, men de har inte lämnat in några laguppställningar än.
Till helgen avgörs också veteran-SM i orientering, med tre distanser men ganska klent med länsdeltagare, i Vetlanda.

Lite i skymundan avgjordes i går Närkespelen, en friidrottstävling på Transtensvallen i Hallsberg. IFK Noras Kim Semstrand, som dagen innan var trea i Granbergsdalsterrängen, vann nu 3 000 meter på 12.00,56, fyra sekunder före Östansjös Ester Skoglund (på herrsidan var det inga länslöpare till start på distansen). Skoglund blev också tvåa i F15-loppet över 800 meter på 2.50,67 (bakom en Eskilstunalöpare). I P15 vann KFUM Örebros Kevin Lindquist 800-metersloppet på 2.22,10. I herrseniorernas tävling på distansen blev Örebro AIK:s veteran Pär Johansson trea på 2.14,22.

Löpartävlingar, veckan som kommer? Bergslagsleden ultra, Utmattningen och Örebro parkrun på lördag. Tarstaborgsrundan på söndag. Har jag missat någon?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: