Lech klar för Åstadsloppet – blir spännande kamp om DM-guldet (och så matchar länslagen i 25-manna)

Startfältet i Åstadsloppet blev just ännu bättre. Länet har just nu tre riktigt vassa långlöpare på damsidan – och nu har också den tredje, Erica Lech, anmält sig. Sedan tidigare var ju Fanny Schulstad och Liduina van Sitteren anmälda. Det är upplagt för en jättestrid om DM-guld och andraplatsen i loppet bakom Hanna Lindholm.
Kolla in deras bästa resultat i år på milen, halvmaran (som Åstadsloppet är) och maraton:
Lech: 35.39/1.19.01/2.46.08 (SM-silver i Stockholm marathon).
Schulstad: 35.43/1.18.29/2.41.00 (Närkerekord i Hamburg marathon).
van Sitteren: 35.45/1.17.20 (näst bästa svenska i Göteborgsvarvet)/2.50.07.
På herrsidan har dessutom namn som Kim Andersson (dalakille som sprungit en hel del tävlingar i länet genom åren, som tävlar för Umara SC och som var 25:a i Lidingöloppet på 1.49.26 senast) och Karlslunds Jimmy Axelsson (som mest är känd som skidåkare och traillöpare men också är stark på landsväg).

Fler lag har nu lämnat in sina uppställningar till morgondagens 25-manna, orienteringstävlingen i Stockholm som kårar världens bästa klubb (sett till bredden). Hagaby, som saknar Martin Regborn som är och VM-förbereder sig i Schweiz, matchar tidigare VM-löparen Filip Dahlgren på sistasträckan och Elin Vinblad på näst sista. Benita Månsson och Samuel Andersson tar hand om de två första. KFUM Örebro har satt Hugo Örn på sista och Johanna Berg på näst sista, Karin Lindgren och Jacob Eriksson på de två första (Per Sjögren springer andrasträckan i andralaget). Almby matchar döv-orienteringslandslagsmannen Rihards Darzins på sista och Sofie Franzén på näst sista, Karolina Björkstedt och Per Håstlund på de två första. Och Lindebygden och Milan, som har ett gemensamt lag, satsar på Jakob Fransson på sista och Vilma Larsson på näst sista, med de vassaste namnen på de två första sträckorna i stället: Therese Korkeakoski och Per Eklöf (Axel Thybeck tar en av sträcka fem-sträckorna). Läs mer om Tisaren och Djerf och tävlingen i stort i inlägget från i tisdags.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: