Här är Tisarens superlag i kampen om titeln som världens bästa klubb

Efter att ha varit pandemiinställt två år i rad är 25-manna, jättestafetten som utser orienteringsvärldens bästa klubb (sett till bredden) tillbaka. 25 personer ingår alltså i lagen, och tävlingen avgörs alltid i Stockholmsområdet. I år i skogarna utanför Huddinge. Tisaren har med sin elitbredd varit topp tio fem av de senaste sju upplagorna (som bäst femma 2013 och 2016) och har en pallplats från 1995 som bästa resultat. I år ser det preliminära laget, som Tisaren lagt upp på sin hemsida, naggande gott ut med massor av topplöpare – Andrea Svensson, Ellinor Tjernlund och Josefin Tjernlund sprang EM i augusti, Valter Pettersson sprang junior-VM i somras (och gör det snart igen), Lilian Forsgren har ett antal EM och VM på meritlistan, Oskar Andrén har sprungit världscup, Fredrik Glännefors är precis hemkommen från europeiska juniorcupen i Tyskland och därtill finns namn som Gustav Hindér (flerfaldig världsmästare i orienteringsskytte), Lovisa Persson, Daniel Attås och Filip Jacobsson. 320 lag är anmälda, men laguppställningarna behöver inte lämnas in förrän 18.00 på fredag kväll, så det återstår att se vilka topplöpare som kommer till start. Senast, 2019, nådde inga svenska lag pallen – då vann finska Tampereen Pyrintö närmast före norska Nydalens SK och finska Koovee.
Hos Tisaren springer Josefin Tjernlund förstasträckan innan hon lämnar över till Valter Pettersson. Därefter följer fem sträckor med fyra parallella löpare, där det finns restriktioner för vilka löpare som får springa på sträcka tre och fyra. När alla fem löparna från sträcka sju kommit i mål skickas löparen på sträcka 23 ut, en 3,6 kilometer kort sträcka där inga herrar mellan 17 och 49 år eller damer mellan 21 och 39 år springa. Tisaren har valt Robin Helmersson, som var 17:e på långdistansen på ungdoms-SM. Sedan avslutar Svensson och Andrén för Hallsbergs- och Kumlaklubben.
Andra länslag? Ja, Lindebygden och Milan har ett gemensamt lag, Djerf ställer upp med topparna Åsa Zetterberg-Eriksson och Rasmus Pettersson på de två första sträckorna (och junioren Ellen Pelander och veteranen Per Jansson på de sista). KFUM Örebro har tre lag (ja, Tisaren har för övrigt två), Hagaby (utan Martin Regborn), Garphyttan och Almby varsitt. Här kan man följa när laguppställninganra lämnas in (och så finns Örebrolöpare som Anton Johansson i Orion, Quentin Rauturier i Ravinen, Jerker Lysell i Rehns BK och Erik Berzell i Järla).
Dagen efter avgörs som vanligt 25-mannamedeln, men i år har den kryddats med världsrankningsstatus och fungerar framför allt som säsongens nionde, av elva, deltävlingar i elitserien. Det har gjort att nästan 4 000 löpare anmält sig, varav 152 i damelitklassen och 146 i herreliten. Här finns nästan varenda länslöpare av klass – utom Regborn, som står över.
I kväll sprangs för övrigt en 25-mannaträning söder om Hallsberg, anordnad av Tisaren och Örebro läns orienteringsförbund, där Valter Pettersson tog en prestigeseger, tre sekunder före Lysell och 13 före Rauturier (längre bak fanns Filip Dahlgren och Berzell). Stora Tuna-örebroaren Ronja Hugg bästa dam, tolv sekunder före Lovisa Persson.


Ett svar till “Här är Tisarens superlag i kampen om titeln som världens bästa klubb”

  1. […] Fler lag har nu lämnat in sina uppställningar till morgondagens 25-manna, orienteringstävlingen i Stockholm som kårar världens bästa klubb (sett till bredden). Hagaby, som saknar Martin Regborn som är och VM-förbereder sig i Schweiz, matchar tidigare VM-löparen Filip Dahlgren på sistasträckan och Elin Vinblad på näst sista. Benita Månsson och Samuel Andersson tar hand om de två första. KFUM Örebro har satt Hugo Örn på sista och Johanna Berg på näst sista, Karin Lindgren och Jacob Eriksson på de två första (Per Sjögren springer andrasträckan i andralaget). Almby matchar döv-orienteringslandslagsmannen Rihards Darzins på sista och Sofie Franzén på näst sista, Karolina Björkstedt och Per Håstlund på de två första. Och Lindebygden och Milan, som har ett gemensamt lag, satsar på Jakob Fransson på sista och Vilma Larsson på näst sista, med de vassaste namnen på de två första sträckorna i stället: Therese Korkeakoski och Per Eklöf (Axel Thybeck tar en av sträcka fem-sträckorna). Läs mer om Tisaren och Djerf och tävlingen i stort i inlägget från i tisdags. […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: