Pettersson bommade bort sig igen: ”Blev nog ändå lite stressad” (Och Wedin med jätteprestation i Kullamannen – sjua trots start bland motionärerna)

Junior-VM i Portugal avslutades som det inleddes för Valter Pettersson. Efter lördagens topplopp bommade han återigen alldeles för mycket. Tisaren-löparen från Åsbro var i ledningen vid första mellantiden, men när jag pratade med honom efteråt berättade han att just det ledde till ett gäng bommar som resulterade i att han tappade tio minuter och slutade 22:a (guldet tog landslagskompisen Noel Braun).
– Första mellantiden var rätt nära arenan, så jag hörde från speakern att det gått bra. Då tänkte jag att ”nu måste jag ta det lugnt och inte göra något dumt”, men jag blev nog ändå lite stressad av att höra att det gått så bra, för jag tog ett dumt vägval till kontrollen efter vilket gjorde att kontrolltagningen blev väldigt svår och att jag tappade två minuter, och sedan blev det bom efter bom som en följdeffekt av att jag stressade upp mig, säger Pettersson i artikeln som publiceras på na.se i morgon och som också handlar om de andra JVM-loppen och om att han nu går på semester och sedan kommer tillbaka som senior efter årsskiftet.

Resultatlistan från Kullamannen, Sveriges största ultratrailtävling, är lite svårmanövrererad. Men om jag förstått saken rätt så var Carina Gustavsson med sin 26:e plats på 100-kilometersdistansen (på 17.06) bästa länslöpare på ultradistans nere i Skåne i helgen (om man inte räknar nästan-läns-löparen Lisa Ring som tog en finfin tredjeplats, bara åtta minuter från segern, på 50-kilometersdistansen). Men den allra läckraste prestationen svarade 15-åriga Linus Wedin för när han blev sjua på 20-kilometersdistansen (som inte är ultra, men Kullamannens äldsta och största distans). På grund av att han inte hade några seedningspoäng fick Wedin ta plats bland motionärerna i startfållan och starta långt efter eliten – vilket gjorde att han hade noll koll på sina konkurrenter. Trots det – han hade inte en enda rygg att gå på under hela loppet – så var han sjunde snabbast av alla och fjärde svensk (och bästa U20-löpare, och näst bäst av alla under 35 …). Och givetvis överlägset snabbast av alla ”motionärer”. Nästa år lär Wedin få starta betydligt längre fram …


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: