(Nästan) klart med DM-programmet för 2023 – och så följer du Fryxell i EM

I onsdags kväll hade tävlingskommittén i Södra Svealands friidrotsförbund möte och spikade nästan hela DM-programmet för 2023.
Sedan tidigare har det stått klart att inomhus-DM i friidrott för ungdomar, juniorer och seniorer arrangeras som en del av Örebro indoor games 14–15 januari, att inomhus-DM i friidrott för veteraner arrangeras som en del av Marsspelen 25–26 mars och att utomhus-DM i friidrott för samtliga åldersklasser (men utan 5 000 och 10 000 meter) arrangeras i Södermanland 3–4 juni. Det sistnämnda arrangemanget har Nyköping nu tilldelats.
Men följande löptävlingar är nu också fördelade:
Korta terräng-DM kommer, för andra året i rad, att arrangeras i Östansjö. Lördagen den 6 maj är datumet.
DM på 5 000 meter kommer kommer att arrangeras på Nobelstadion i Karlskoga lördagen den 27 maj.
DM på 800 och 1 500 meter (och, måhända, 3 000 meter hinder) ingår i friidrotts-DM som alltså arrangeras i Nyköping 3–4 juni.
DM på 10 000 meter arrangeras på Transtensvallen i Hallsberg lördagen den 19 augusti.
Och DM på 10 kilometer landsväg arrangeras i Södertälje lördagen den 14 oktober.
Dessutom talar allt för att maraton-DM kommer vara en del av Nora marathon och att halvmaraton-DM kommer avgöras i Åstadsloppet, precis som i år. Arrangörerna har dock inte hunnit lämna klartecken, och några datum är ännu inte offentliggjorda. Men Nora marathon brukar gå tredje lördagen i mars och Åstadsloppet andra lördagen i oktober.
Långa terräng-DM? Där är tanken att Kumla ska arrangera på senhösten, men datum är inte klart.
Av de sju långlopps-DM som arrangerats de senaste åren blir alltså fem kvar i Närke (och ett i Karlskoga, precis på andra sidan länsgränsen) 2023, när också Värmland, Västmanland och Södermanland släpps in som arrangörer. Den enda tävlingen som avgörs längre bort är Södertälje.
Långloppscupens program spikas vid ett senare möte, och det återstår att se om de båda DM-tävlingarna i Karlskoga och Södertälje blir poänggrundande.

Draghunds-EM i barmark i tyska Leipa har dragit igång, och i morgon är det dags för Latorps och Garphyttans IF:s Ebba Fryxell och hennes inlånade hund Zelma att ge sig in i matchen. Någon gång runt 14-tiden avgörs den första av två heat i juniorernas linlöpning, och samma tid på lördag avgörs det andra. Tiderna läggs sedan ihop när totalresultatet räknas ut.
Liveresultaten ramlar in här och någon typ av livesändning ska finnas här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: