Utöver Rosdahl och Leonardsson – här är fyra andra löpare som bytte klubb vid tävlingsårsskiftet

När jag skrev om Linus Rosdahl (se artikeln här!) och Gustaf Leonardssons framfart i Maratón Valencia i går, och deras klubbyte från Akele till Hässelby respktive från Örebro AIK till Hälle IF, insåg jag att jag glömt att kolla listan över vilka fler löpare som bytte klubbadress vid friidrottens tävlingsårsskifte den 15 november, trots att det nu är tre veckor sedan.
Så här kommer en snabb genomgång:
** Jonas Andersson, 23, som vann Varvetmilen på 33.11 i våras och några veckor senare blev trea i Startmilen bakom Jonatan Gustafsson och Martin Regborn (på 31.56, sju sekunder före Per Arvidsson), har enligt folkbokföringen flyttat till Hallsberg (jag vet inte hur länge han bott där) och byter nu klubb från Kils OK till KFUM Örebro, där han blir klubbkompis med bland andra Gustafsson och Regborn. Återstår att se om han också byter klubb i orienteringen (som väl är hans huvuddiscuplin), där ser jag honom inte på någon lista över övergångar (där är i stället det stora namnet att notera mountainbikeorienteringsstjärnan Viktor Larsson, som vänder hem till Hagaby efter några år i Ärla) – men bor man i Hallsberg borde det ju vara naturligt att springa för Tisaren. Båda miltiderna i våras var för övrigt pers, enda andra löpartävlingen han gjorde under året var ett 3 000-metershinderlopp utom tävlan i lag-SM-kvalet i Huddinge (där han blev tvåa på 9.53,25).
** Oskar Hansson, 25, som här i bloggen kanske mest är känd för de 16 gångerna han varit snabbast i Örebro parkrun, går efter fyra säsonger i KFUM Örebro vidare till Tisdagsklubben (moderklubben är Brohyttan som han tävlade för fram till 2018). Hanssons vassaste pers är nog 16.33,42 på 5 000 meter, i år har han som bäst gjort 16.50 där, 34.54 på landsvägsmilen och 1.20.49 på halvmaran. Han var också tvåa i Tarstaborgsrundan och tog brons på korta terräng-DM i Östansjö.
** David Klasson, 33, från Åmmeberg, som fram tills för några år sedan mest var känd som cyklist (i varje fall i min bok), byter LK Gränslöst mot Åsbro Goif. I sin mig veterligt enda tävlingsstart för året tog han brons i långa terräng-DM i Vretstorp (bakom Filip Dahlgren och Anton Öhman). I fjol tog han silver på korta terräng-DM och sprang Åstadsloppet på 1.15.33.
** Och Mathias Viktorsson, 40, följer med Klasson – från Gränslöst till Åsbro, alltså. Viktorsson gick för första gången under tre timmar på maran i Stockholm i somras (2.59.13), och var i fjol fyra på långa terräng-DM.
** Enda andra övergången att notera som skett sedan i somras är Porla Brunnsloppet-vinnaren Janne Werner, som bytte Almby mot Tisdagsklubben som en karensövergång i början av juni.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: