Korkeakoski och Chaillou årets traillöpare i länet (tycker bloggaren)

Eftersom traillöpningen ligger mig väldigt varmt om hjärtat har jag några gånger försökt att utse årets traillöpare i länet, genom lite resonerande hit och dit. Varför inte göra ett nytt försök?
Till att börja med ska jag sätta ramarna: Jag tittar främst på prestationer i trailtävlingar som gått i länet. Jag utgår i varje fall därifrån. I övrigt är det rätt löst i kanten.
Så, vilka kan komma ifråga? Vilka har utmärkt sig under året?
På damsidan känns det rätt givet att Milans Therese Korkeakoski, tidigare mest känd som orienterare, ska ha titeln. Hon vann både Granbergsdalsterrängen (över tio kilometer, nästan fem minuter före tvåan, systern Jessica), Markanatten trailrun (sex kilometer, 39 sekunder före tvåan) och Porla Brunnsloppet (tio kilometer, över tio minuter före tvåan Leonora Johnson). Vilka skulle kunna utmana? Carina Gustavsson var tvåa både i Bergslagsleden ultra (45 kilometer, 49 minuter bakom segrande VM-löparen Lisa Ring), Munkastigen trailrun (44 kilometer, 37 minuter bakom Linda Harradine) och Jul på Rusakulan (3,2 kilometer, 48 sekunder bakom Malin Jansson) och var dessutom näst bästa länslöpare som tia i Silverleden på en dag (64 kilometer, 2,5 timmar bakom segrande Elin Tengbert). Och kanske Leonora Johnson, som alltså var tvåa i Porla Brunnsloppet och dessutom bästa länslöpare som trea på Silverleden (nästan 1,5 timmar före Gustavsson).
På herrsidan är det lite lurigare. Tisdagsklubbens John Lundström vann Gallaberget trailrun (tio kilometer) och blev tvåa i Munkastigen trailrun (44 kilometer, drygt fem minuter bakom Jonathan Kandelin) och Jul på Rusakulan (3,2 kilometer, 50 sekunder bakom Valter Pettersson). Jonathan Kandelin vann alltså på Munkastigen, men var rejält distanserad tvåa i Bergslagsleden ultra (45 kilometer, 34 minuter bakom Thomas Chaillou) och var ”bara” sexa i Markanatten trailrun (sex kilometer, 2,5 minuter bakom Olle Hedman). Och Thomas Chaillou vann alltså Bergslagsleden ultras kortaste distans med 34 minuter (på nytt banrekord även om banan var ny), men startade mig veterligt inte någon annan tävling över huvud taget under året. Men enligt tungviktsboxningens principer måste Chaillou vara årets traillöpare i länet på herrsidan: Kandelin slog Lundström och Chaillou slog sedan Kandelin … Erik Anfält, fyra i Ultravasan, vill säkert ha ett ord med i laget också, men han sprang inga traillopp på hemmaplan i år. Det gjorde inte heller Linus Wedin, som redan börjat slå sig in på den nationella scenen, 15 år gammal, och bland annat imponerade under Kullamannen.
Men ska vi säga Korkeakoski och Chaillou, då?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: